Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

JUHLAILLAN JÄLKEEN

Minulla on ollut tapana juhlistaa omaa vanhenemista melkeimpä joka vuosi. Ystävien kanssa aina. Koska olen tehnyt niin aina, niin olisi myös outoa unohtaa tämä jonakin vuonna. Taidan omistaa myös maineen, että juhlissani on kivaa. Se on mahtava maine!

Tänä vuonna täytin tosiaan 34. Se on luku, joka vain on. Vähän yli 30, aika lähellä puoltaväliä, neljäkymmentä ei ole vielä lähelläkään. Hyvä ikä. Itse olen elämässäni tehnyt jo monenlaista, mulla on kaksi ihanaa lasta ja ihan hyvää elämää elelen, ei kiire minnekään. Juhlanaihe siis!

Ensimmäistä kertaa sain viikonloppuvieraakseni ihanan kälyni. Ihan niin vain, että oltiin me kaksi tyttöä, tai naista, ja vietimme aikaa yhdessä, ilman muuta perhettä. Harvinaista sellainen, mutta kovin arvokasta. Kälyni on taitava käsistään, sain nuo upeat korut häneltä lahjaksi. Ja suurenmoinen apu hän oli kaikessa juhlajärjestelyssäkin. Ja tietysti maailmanparantamisessa. 

Jotkut ehkä muistavatkin, että mun juhlissa on aina bingo. Niin nytkin. Voittoja napsahti pysty-, vaaka- ja vinoriveillä, sekä lopuksi kokonaisella lapulla. Palkintoina oli käsinpainamiani tiskirättejä ja pullonkaulaan sujautettavia viiksiä ja hassuttelurillit. Joinain kertoina palkinnot ovat paremmat kuin toisina, tällä kertaa tällaiset. Bingosta tykätään aina ja se on huippua se!

Työkaverieni paikalle saapuessa sain tuon kertakaikkisen upean juhlahatun. Se on kaunis, vaikka harvoin voi juhlahatuista niin sanoa, siis ihan käsittämättömän hieno! 

Lahjojakin toivat. Ihania ja ajatuksella annettuja. Tusseja ystävältä, jonka kanssa ollaan piirrelty enemmän ja vähemmän yhdessä pian 20 vuotta ja jonka kanssa tiedetään miten tietynlaisia kyniä käsitellään. Muka paremmin tiedetään kuin muut, vaikka ehkei se ihan niin mene, mutta ajatuksena hauska niin. Että muka tiiettäis.

Jotenkin tilanne päätyi siihen, että avatessani lahjoja kerroin jokaisesta lahjanantajasta jotain, esittelin muulle porukalle, koska kaikki eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Se oli hauskaa. Välillä sitä pitää käydä mielessään vaikka läpi, että milloinhan me tutustuttiinkaan ja mitä kaikkea yhdessä on tehty ja että vitsit, että sekin ihminen on ihana, mukava, luova, lahjakas ja että on onnekas ollessaan sellaisen ihmisen ystävä!

Olen kertonut maailmalle monta kertaa haaveilevani kesäyöpyöräilyistä. Siitä, että ilma on kesäisen lämmin, tuulenvire puhaltaa, hiukset hulmuaa, ei palele, mutta villatakki lepattaa mekon päällä. Aurinko laskee noustakseen samantien takaisin. Pikkuötökät lentelee suuhun, jos ei muista pitää suuta kiinni, luonto tuoksuu ihanalle, on ihana kesäinen yö. Saavutaan pyörillä rannalle, pulahdetaan uimaan vilpakkaan veteen, lämmitellään, paistetaan makkaraa. Kaikki on hyvin. 
Sain lahjaksi kaunottaren, mintunvihreän, kultakelloisen viilettäjän, jolla pääsen kesäöihin. Ihmeellistä.

Elämä on ihmeellistä. Olen niin onnellinen, että ympärilleni on tämän kolmenkymmenenneljän vuoden aikana kerääntynyt niin mahtavia ihmisiä. 

Tämän ihanan juhlahatun tekijä on muuten kauniin blogin kirjoittaja ja kuvaaja. En malta odottaa, että tyttöni näkee hatun, tiedän, että hän ihastuu ikihyviksi ja meilläkin aletaan hattutehtaaksi. 

Juhlien jälkeen tykkään aina siitä, kun siivoilen jäljet, tiskaan ja muistelen hauskaa iltaa. Herkutkin onnistuivat, teen melko perinteiset herkut joka juhliin, sekin on helppoa, että ihmiset tietää mitä odottaa, heh. Täytekakkua, pavlovaa, juustokakkua, lämpimiä voileipiä, feta-perunasalaattia ja omena-sellerisalaattia ja paljon popkornia. Niistä tykätään aina ja mää oon kaheksankytäluvun lapsi, niin nää on just hyvät herkut! Kiitos rakkaat ystävät!

8 Comments

 1. Reply
  Tiina

  Hei onpa hauska lukea tällaisia mietteitä kun vietin itse syntymäpäiviä perjantaina ja oon siitä asti miettinyt miten onnellinen olen kun ympärille on vuosien saatossa löytynyt niin ihania ihmisiä. Jo pelkät syntymäpäiväkortit (se niihin käytetty ajatuksen määrä ja laatu) sai mut melkein kyynelehtimään :)

 2. Reply
  Kerttu

  Tän jutun luettuani luulen, että oot huippu tyyppi jolla on hassunhauskoja ideoita :) Kyllä arki on niin perus settiä, että synttäreitä kannattaa juhlistaa.

 3. Reply
  Minna

  Myöhästyneet onnittelut täältäkin! Ihania lahjoja ja ihana pyörä :) Pidä hyvä huoli siitä ja laita monella lukolla kiinni! Ja ihanasti kirjoitat ja pidän erityisesti lahjakkuudestasi kaikenlaiseen värkkäämiseen :-) Ihan ensimmäistä kertaa kommentoin, vaikka olen jo hetken blogiasi lukenut. Aurinkoista päivää!

 4. Reply
  tarkkasilmä

  Ihanaa, että on muitakin jotka tykkää juhlistaa omia synttäreitään! Mä taidan olla omista kavereistani ainut,joka keittää kahvit joka vuosi. Ehkä tänä vuonna vois olla taas aika juhlia jotenkin muuten ;)

Leave Your Comment