Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

TORKKUJA JA LINTUSIA

Halusin antaa häälahjaksi jotain itsetekemää. Torkkupeitto tuntui jollain tavalla ihanan romanttiselta ajatukselta. Sen alle rakastuneet voivat nukahtaa toisiinsa kietoutuneina päiväunille tai katsoa lempisarjaa televisiosta.

Tutkailin kangasvarastoani melkoisen tovin ennenkuin keksin, mistä kankaista peiton teen. Halusin, että kankailla olisi jonkinlaista tarinaa. Vähän samaan tapaan kuin hääpukeutumisessakin. Jotain vanhaa, jotain sinistä. Yksi kangas oli vanhasta hulmuavasta juhlamekosta, toinen uuden elämän kynnyksellä ostetuista verhoista, jotka eivät koskaan päätyneet ikkunaan saakka ja kolmas ystävältä saatu kaunilla ajatuksilla sisällytetty kangas. Sellaisista oli ihana tehdä peittoa. Toivottavasti hääpari tykkäsi ja jos ei, niin ainakin on varapeitto satunnaisille yövieraille. Sekin on aivan hyvä.

Kerrottakoon vielä matkan varrella sattuneista vastustuksista. Ompelukoneessani on ollu jo melko kauan, vuosia, kosketushäiriö, ja kone on hankala saada käyttökuntoon. Tämän ompelutyön aikana se oli erityisen haastavaa ja nyt on pakko viedä kone huoltoon, ennenkuin pääsen seuraavan kerran ompeluhommiin. Tilkkujen piti alunalkaen olla kauniisti suorakulmaisia kolmioita eri koossa, mutta ajatuskatkojen jäljiltä peitto koostuikin erikokoisista leijojen mallisista paloista. Vitsit, että naurattikin kun tajusin tehneeni niin. Peitto kaikesta huolimatta valmistui muutama tunti ennen juhlia, kävin kuvaamassa sen Peetan luona naapurissa (kiitos!) kauniissa valossa ja se sai vaaleanpunaisen nauhan ympärilleen ja pääsi lahjapöytään.

Onnen tuulahdukset tuoreelle hääparille ja kiitokset vielä upeista juhlista!

4 Comments

Leave Your Comment