Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

JOULUKALENTERIYLLÄTYS & ARVONTA

Mulle kävi tänä vuonna niin, että vaikka otettiin joulukuusikin esiin hyvissä ajoin marraskuussa, ja muutkin joulukoristeet, niin joulukalenterin sisältö jäi minulla tontuilla laittamatta. Kivointa olis, jos jokaisessa luukussa olis joku ihana pieni, ajatuksella mietitty juttu, toisinaan ihan vaikka kaunis jouluinen runo tai ajatelma, joinakin päivinä karamelli tai lupaus vaikka yhteisestä elokuvaillasta. 24 luukun yhtäkkinen, myöhäinen keksiminen ei tullut tänä vuonna kuitenkaan kuuloonkaan. Oli keksittävä jotain muuta. No, minut pelasti internetin lelukauppa! Tilasin Lekmeriltä valmiin Lego Friends -joulukalenterin, jonka oikein näppärästi purin joka päivälle omaksi yllätyksekseen tuohon itsetekemääni kalenteriin. Hyvin kelpasi lapsille, vaikka tulivatkin yllätykset luukkuihin 10 päivää myöhässä äidin tonttujen hitaan toiminnan takia! Luulin myös, etten ole tehnyt kalenteriin ollenkaan jouluaaton luukkua (ihmettelin, että miten semmoisen unohtaminen on voinut olla edes mahdollista? Taidan olla pikkasen väsähtänyt…), mutta tuosta vanhasta linkistä hoksasin, että onhan se. Taitaa olla vaan siellä talon toisella puolen se savupiippu. No, tein ihan hienot teippauksetkin seinään osoittamaan jouluaaton yllätyksen paikkaa hyllyn päällä. Ja teippikuuset pitävät talon hyvin paikoillaan. 

Mulla kuulkaas olis teillekin, hyvät lukijat, pieni joulukalenteriyllätys tähän päivään. Kertokaa millainen joulukalenteri olis teidän mieleen kaikkein eniten? Mitä luukuista löytyisi? Kuka tonttuilisi yllätykset sinne? Ja tiiättekö mitä, kertomalla joulukalenterihaaveensa pääsee mukaan myös arvontaan, jossa arvotaan kommentoijien kesken 50 euron lahjakortin Lekmerin verkkokauppaan. Aikaa on sunnuntai-iltaan kello 24 saakka. Onnea matkaan!

61 Comments

 1. Reply
  Nipsu

  No jooo-o. Olen varmasti kohta saamasssa vuoden mutsi palkintoa, koska meidän murun kalenteri on nättinä palasina vielä ompelupöydällä… Olen leikannut "luukut" valmiiksi Marimekon tilkuista, ostin jopa sen taustakankaankin. MUTTA en ole saanut tehtyä sitä! Ja koska lapsi ei pidä suklaastakaan, niin hänellä ei ole suklaista kalenteriakaan. Kamalaa! Ensi vuodeksi sen kyllä teen! Ja koska olen ollut niin saamaton kyseisen projektin kanssa, en todellakaan tiedä, mitä luukkuihin edes laittaisin?! Innolla luen kommentteja tähän postaukseen, jos sais vaikka pikkusen vinkkiä ensi joululle :)

 2. Reply
  heta

  No itsetehty olis tietty ihanin. Suunnittelin tekeväni jostain joululehdestä nappaamani idean tehdä joulukalenteri essun muotoon ja taskut sit luukuiksi. Jäi tekemättä.

  Hupsistarallaa-blogissa oon nähnyt ne ihan mahtavat kirjoneuleminilapaset, joista jokainen on yks luukku. Sellasen jos sais tehtyä joskus.

  Sisälle sopiva sekoitus herkkuja ja ajatelmia. Lupaus neulomisajasta olis varmaan paras luukku!

  Ens vuonna aloitan jouluvalmistelut tammikuussa…

 3. Reply
  Tiina L.

  Mie muistan kun olin pieni joskus 70-luvulla niin minun kaveri Johanna, jonka äiti oli kova harrastamaan käsitöitä oli tehnyt Johannalle joulukalenterin tyhjistä tulitikkulaatikoista ja täyttänyt laatikot pikku yllätyksillä. Muistan että olin niin kateellinen koska mulla oli vain kaupasta ostettu suklaakalenteri sillä meidän äiti ei harrastanut käsitöitä :) Itse valmistetut ja rakkaudella suunnitellut joulukalenterit on niin ihania, muodolla ja tyylillä ei ole paljonkaan väliä kunhan sisältä löytyy mieluisa yllätys. Hyvää Joulua kaikille!

  T. Tiina

 4. Reply
  Repsu

  Mulla on huikee joulukalenteri nyt, siinä on laatikoita jotka äiti täyttää kaikella mielenkiintoisella :D koskaan ei tiiä, tuleeko kenties boksi, joka on ahdettu täyteen karkkia, vaiko rutattu talouspaperiarkki tai ehkä sittenkin muksuna askartelemani tupsu. Ihan paras kalenteri, jo pari vuotta oon saanut ihmetellä, mitä kummaa sieltä löytyy :D

 5. Reply
  Nonna

  No vaikkapa sellainen jossa olisi äidille ja koko perheelle immateriaalisia ylläreitä, ts. siivoojan käynti, yhteinen luistelureissu, hierontaa tms. :)

 6. Reply
  Tiia

  Huippuihana kalenteri olisi täysin tälläiselle väsyneelle työssäkäyvälle äidille suunnattu: luukuista löytyisi ihania herkkuja, hyviä kirjoja, lahjakortti hierojalle, elokuvaliput koko perheelle, suukkoja, haleja jne… =)

 7. Reply
  Hannakaisa

  Samaa toivoisin kuin moni muukin työssäkäyvä vanhempi eli jotain aineetonta pikkuyllätystä päivään, esim. tiskaus, niskahieronta, oman huoneen (vapaaehtoinen) siivous, yhdessä katsottu elokuva <3

 8. Reply
  Kaisla

  Realistisesti ajatellen musta olis kiva ehkä ensi jouluksi hankkia muumijoulukalenteri, siis se missä on niitä muumifiguureita. Se näyttää supersiistiltä (siis köhköh toki lapsen kannalta eikä suinkaan itseni, köhköh). Jos realismista ei tarvitse välittää niin tonttu toisi minulla joka päivä pienen konvehdin, jännittävän teepussin tai viikonloppuaamuisin pari mitallista erikoiskahvia. Tonttu on vaan hakusessa. Avokki ehkä suostuisi jos sitä muistuttaisi aiheesta joka ikinen ilta ;)

 9. Reply
  Anonyymi

  Ihanin kalenteri olisi sellainen, josta tulisi joka päivä erilainen lumisade-pallo. Tulisi upea kokoelma niistä. – Lintulii

 10. Reply
  Homsantuu

  Aika kiva joulukalenteri olisi sellainen, johon ilmaantuisi joka päivä vinkki hyvästä kirjasta, leivontaohjeesta tai ruokareseptistä. Tai vaikka kivasta blogista! Tätä ei kyllä voisi puoliso toteuttaa… Äitini toivoi viime vuonna voimaannuttavaa runokalenteria ja toteutin hänelle sellaisen. Tykkäsi ihan valtavasti ja kivaa oli itsellänikin runokirjoja läpi kahlatessa.

 11. Reply
  Minttumainen

  Lempparikalenteri ois kyllä sellanen jonka luukuista löytyis joka päivälle pieni hetki omalle itselle. Pieni teehetki suklaakarkin kera ois jo aika luksusta, vaikka voishan jostain luukusta löytyä mielellään jotain spesiaalimpaakin esim hierontaa tai jalkahoitoa. Aijai! Kelpaisi jouluu odotella… :)

 12. Reply
  milla

  Lanka kalenteri ois aika HERKKU…ihania erivärisiä keriä luukuissa…jos vielä oma puoliso niitä sinne laittelis illanPimeinä tunteina niin luulen et jos toi ois tottra niin oisin taivaassa!!!
  onnea mulle!

 13. Reply
  Piikkipimu

  Minulla on jo paras joulukalenteri, mitä ajatella saattaa. Lapset. Poikasilla on rekkajoulukalenteri, jonka laatikoista löytyy milloin vihje herkun sijaintipaikasta, milloin rusinoita tai pähkinöitä, välillä joku pieni lelu tai loru. Parhautta siinä on poikasten ilo ja ilmeet, kun avaavat luukkuja ja pohtivat mitä tonttu tällä kertaa on tuonut!

 14. Reply
  Kedolla

  Olen tehnyt miehelle noin kymmenen vuoden ajan joka joulu erilaisen joulukalenterin, jonka taskut/pussit olen täyttänyt niin suklailla kuin pienillä lahjoilla. Tänä jouluna sain ekaa kertaa mieheltä samanlaisen itselleni. Toivoisin kuitenkin Mailegin Nisse-kalenteria, jotta säästyisin jokavuotisen askartelupaskartelun vaivalta. Ehkä se olisi nätimpikin kun miehen A4-paperista nitojalla laitetut joulupussukat, joihin numerot on laitettu kuulakärkikynällä…

 15. Reply
  Maija

  Ääh, kommentti katosi kesken kirjoittamisen. Uusi yritys.

  Oma unelmakalenteri sisältäisi päivittäistä lukuaikaa jonkun jouluisen kirjan parissa.

  Lapsille haluaisin väkertää joulupukinpaja -kalenterin, johon unelmatapauksessa hoksaisin haalia sopivia yllätyksiä pitkin vuotta. Ehkäpä muutama kirje tontuiltakin olisi paikallaan.

 16. Reply
  Eufemia

  Meillä on pojat tykänneet äidin väsäämästä kalenterista josta on löytynyt namia, lego kalenterista puretut pussit välillä ja välillä on löytynyt jotain tekemistä kuten lumihiutaleaskartelu ja pipareiden leivonta jne. tää on ollut kiva kalenteri näin.

  Oma unelmien kalenteri olis varmaan joka päivälle joku herkku ja pieni jouluinen ylläri esim.

 17. Reply
  mintsu

  mun joulukalenteri olisi joka päivälle joku hemmottelu lahjakortti, retki jonnekki, hieronta, siivous, äitille päivän kurssi jotaki uutta oppimaan kansalaisopiston lyhyt kurssille tai vastaavaa… tai edes jotain pientä kivaa yllätystä.. tietenki mieheltä ja lapselta… ehkä joskus kuka tietää :) hyvää joulunodotusta ja arvonnassa mukana

 18. Reply
  Mymlan

  Niin mielelläni ottaisin palvelusjoulukalenterin. Mies tai kuka tahansa sen voisi tehdä, ja joka luukusta löytyisi jokin palvelus, tyyliin "pyyhin puolestasi keittiön pöydän", "vaihdan puolestasi lakanat" jne. Oispa siisti!

 19. Reply
  Mari

  Juolukalenteri joka antais enemmän energiaa Joulukuulle :) alkaa olla jo puhti pois! Ja kyllä joku ihana käsityökalenterikin olis huippu, aina uus ohje+tarvikkeet jotain ihan pientä juttua varten. Se toki pitäs olla aika käsityöhirmu puolisonakin ja niitä on ehkä vähän hankala löytää ;)

 20. Reply
  AstaKos

  Kyllä sellanen "pussikalenteri" on paras. Joka vuosi yllärit vaihtuu, mutta sama, tuttu runko säilyy. On myös ekologista. Minä laitoin lapsilleni tänä vuonna tarroja valmiiksi joka pussukkaan, ja jos aikataulut ja innostus sopii yksiin, vaihdan seuraavan päivän tarrat viestiin/vihjeeseen. Esim. muovaillaan muovailuvahoilla, käydään Hoplopissa, mennään kyläilemään jne. Jos minulle tuo kalenteri täytettäisiin (niinkuin mieheni kanssa teimmekin toisillemme ael. eli "aikana ennen lapsia") suklaalla, jalkahieronnalla, runolla tai vaikka vitsillä. <3

 21. Reply
  Sanna

  En osaa oikein miettiä mikä itselle olisi kivoin joulukalenteri, mutta koko perheelle kiva olisi semmoinen, jossa olisi joka päivälle joku yhdessäolon askare. Vaikkapa että tänään menette pulkkamäkeen ja luukusta tulisi keksejä, joita sitten mutusteltaisiin yhdessä hangella. Tai että tänään leivotaan yhdessä pipareita. No, joka päivälle ei ehkä tarvitsisi olla mitään erityistä menoa, jonain päivänä luukusta voisi tulla vaikka "tänään vietätte sylitysten lukuhetken" ja sitten ehkä vaikka rusinoita lapsille. Semmoista kiireetöntä menoa kaipaisin jouluun ja että, se laskeutuminenkin jouluun olisi yhdessäoloa.

 22. Reply
  Päivi

  kiva joulukalenteri on kankainen kalenteri lapsille, ja luukuista löytyy arvoituksia/karttoja jne . aarteen luo, mikä on pieni yllätys.
  kun lapset kasvaa, mahtavaa olis sellainen minkä tekemiseen kaikki osallistuis. siellä voisi olla yhteistä tekemistä, retkeä, runoa, voisi olla toisistamme tehtyä tarinaa ja hyviä ominaisuuksia…

 23. Reply
  AnKa

  Ihan huikee ois kalenteri, jossa jokaisen luukun olis toteuttanut eri henkilö. Jokaiselle päivälle jokin viesti rakkaalta ystävältä, runo, käsityö, valokuva tms.

 24. Reply
  Jenni

  Omatekemä jonka oma lapsi sais avata. Tarviis vaan sen lapsen. Ja pitäs tehä se kalenteri. Tai oishan se kiva jos joku antaisi etukäteen joulalahjaksi itsetäyttämän joulukalentarin.

 25. Reply
  Anonyymi

  Kalenteri, jossa olisi väriä, iloa ja elämyksiä. Josta muodostuisi kokonaisuus. Iloinen ja yllättävä! Josta jäisi jotain talteen.

  – Leena-Kaisa

 26. Reply
  Maiju

  Pullajoulukalenteri olis ihan huippu. Tuore pulla joka päivälle. Dallaspulla, bostonkakku, piparipulla… Kaikki käy! (Ja tämä siis siinä todellisuudessa, jossa ei ole ylimääräisiä kaloreita.) Äitin kahvihetki olisi joulukuun ajalta pelastettu ;)

 27. Reply
  Mimura

  Somia kuvia �� mulla on mut oikeastaan ollut tänä vuonna ihana kalenteri. Miehen kanssa vuorotellen laitetaan joulusukkaan jotakin, mukavaa pientä ja isompaakin. Sellaista mitä toinen tarvitsee ja lellimyksiä myös. Ihanaa ekstraa arkeen :)

 28. Reply
  Emilia

  Oikeastaan kaikki joulukalenterit ovat aika kivoja, mutta kaikken ihanin olisi tietysti itse tehty! Ja jokaisessa luukussa ei tarvitsisi olla tavaraa/herkkuja, kivat pikkuiset runot yms. ja yhdessä tekeminen olisivat tosi mieluisia juttuja.

 29. Reply
  Riikka

  Minä olen joskus askarrellut äidilleni joulukalenterin josta joka päivä löytyi pieni runo/mietelause sekä erilaatuisia teepusseja. Sellainen olisi mukava itsekin saada. Lisäksi muistelen kun pienenä minulla oli Minttu-joulukalenteri. Siis se Maikki Harjanteen Minttu. Se kalenteri oli niin kiva että luukut suljettiin monena vuotena uudelleen sinitarralla ja avattiin taas seuraavana vuonna. Ei ollut suklaa- saati legokalentereista tietoakaan.

 30. Reply
  Hanna

  Oikeat tontut täyttäisivät joulusukkia yöllä, joista äiti itsekin yllättyisi, kun keskellä yötä herää siihen, että muistaa unohtaneensa täyttää lasten joulusukat seuraavalle päivälle.

 31. Reply
  Anonyymi

  Täydellisessä joulukalenterissa olisi jotain itsetehtyä tai inspiroivaa tavaraa tekemiseen ja/ tai ohjeita. Käsitöitä, askarteluja ja herkkuja!
  -valma
  valmanainen(at)gmail.com

 32. Reply
  Anonyymi

  Meidän joulukalenteri, jossa keksitään vuorotellen yhtestä mukavaa: leffailta, ulos syömään, yhdessä ulkoilemaan, kutsutaan yhteiset kaverit syömään ym. Jos on kiire tai väsy, voi yllätys olla esim. pyykkivuoron hoitaminen toisen puolesta.

  1. Reply
   Anonyymi

   jatkuu… tämä on kivaa toisen huomioonottamista, ja kun me emme jouluna välttämättä ehdi paljon nautiskelemaan niin nautimme toisistamme joka päivä ennen joulua :D -tupsu

 33. Reply
  NooranElämää

  Olispa kiva idea tuollainen yhdessä tekemisen kalenteri, jota muutama yllä ehdotti ^^

  Jos raha ei olisi esteenä niin mun kalenterista vois tupsahdella joka päivä joku urheilu/liikuntajuttu. Joskus vähän pienempi kuten protskupatukka tms, mutta vois siellä olla jouluaattona vaikka sukset :D

  nooranelamaa (a) luukku.com

 34. Reply
  Anonyymi

  Meillä on sellainen 150cm pitkä kankainen tonttutyttö jonka mekossa on tasku jokaiselle päivälle. Sinne olen piilottanut lapselle mieluisia playmobil ukkoja+niiden tarvikkeita, karkkia, yllätyspuuhakortteja yms.
  Meillä oli samantyylinen itsellä myös lapsena ja oli minusta silloin,kuten lapsestani nyt, paljon kivempi kuin periteinen suklaakalenteri.
  Itselleni en toivoisi edes kalenteria. Terkuin mikooli.blogspot.com

 35. Reply
  Ipee

  Itsetehty, missä olisi joka päivälle vaikkapa mukava/piristävä teksti! Olisi mukava aloitus päivälle :)

  irmeli.nieminen(at)hotmail.com

 36. Reply
  Sanni

  Itsetehty kalenteri, luukkujen sijaan pikkuisia joulusukkia, joissa olisi jotakin pientä ja kaunista jokaiselle päivälle. Ihaninta olisi, jos kalenterin olisi tonttuillut itselle rakas ihminen, kalenterin saajan mieltymykset tuntien :3

Leave Your Comment