Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

NÄEN SILMISSÄNI SUPERKIRJONEULEEN

Muistan, kuinka äidillä oli herkullinen lankavarasto. Se oli hankkinut langat tosi hienoon ruusuneuleeseen. Kahdeksankyt-yheksänkytluvun taitteen sellaiseen upeaan, superkirjoneuleeseen. Sävyt olivat ehkä vähän synkkiä, paljon viininpunaisen ja metsänvihreän sävyjä. Siitä piti tulla upea neule. Ei se kyllä tainnyt koskaan valmistua, vaan minä taisin neuloa langoista sitten loppujen lopuksi villasukkia 90-luvun puolivälissä. Sieltä jostain se on ehkä jäänyt mulle se into ja hillitön kaipuu superkirjoneuleisiin ja tehdä niitä. Eka kerran taisin nyt uskaltaa ostaa langat valmiiksi odottamaan, paljon värejä. Ja jos ei vaikka käviskään niinkuin äidille kävi silloin, että neule ei koskaan valmistunut. Mulla ei oo ohjetta, teen sen itse. Värit valitsin mielialan mukaan. On just tollasten värien olo nyt. Tykkään noiden värien yhdistelmästä. Aikatauluakaan en itselleni anna, valmistukoon sitten kun. Sitä ajattelin kyllä, että jouluna haluaisin istuskella sohvannurkassa paljon ja neuloa hurruuttaa. Jutella samalla hyvässä seurassa, nauraa paljon, katsella elokuvia, juoda glögiä ja nautiskella. Paitsi jos eilinen lotto onkin ollut minua kohtaan suopea, niin sitten jätän neulomukset kotiin, nappaan laatuseuraa mukaan ja lennän kuumuuteen tai suurkaupungin valoihin. Sekin on ihana kuvitelma, haave, niitä pitää olla. Mikä onkaan hei parempaa haaveilua ku miettiä mitä tekis lottovoitolla!
Olen siis nyt hankkinut läjäpäin lankaa. Neulon kun ehdin. Suunnittelen ohjetta, mallia, kuviointia. Levitän langat pöydälle inspiroimaan itseäni aina kun keittiöön paistaa ihana talvinen aurinko. Lupaan esitellä välivaiheita teille varmasti vielä monenmonta kertaa. 
Olispa aina sunnuntai. 
Terveisiä äidille, pus!

8 Comments

 1. Reply
  Nipsu

  Jos näkisin nuo langat jossain, juuri noi sävyt, tulisit ekana mun mieleen :)
  Muistan kans, miten tein toistaiseksi ainoan neuleen itselleni 90-luvun puolivälissä, juuri tummaa violettia, luumua, metsänvihreää ja tummaa sinistä… Ne oli sävyt silloin!
  Tsemppiä projektiin :)

 2. Reply
  irinka

  Mitä lankaa tuo on? Tuo ruskea/oranssi/okra/sinappi vai mikäs onkaan nimeltään, on aikas kaunis, jos sen oikein ruudultani näen, ja langan nimi jäi kiinnostamaan :)

 3. Reply
  milla

  langat on ainaskin ihan SUPERIT…nyt tuli mieleen se SUPER jäätelö mainos… :D juu ja "NE"neuleet oli kyllä aika …moisia! oon tajunnu senkin et kun äitit ei haluaelää uudestaan esim…70-lukua….niin itellä jokseenkin sama fiilis 90-luvun suhteen…se on liianlähellä vielä!…ehkä teemme niistä 90-luvun käsityö lehden malleilla sit lapsillemme…tai ehkä ei…mut tiiän et saat super idean…ja loppuTuloksesta tulee herkku! mukavaa joulunAlusAikaa…etelään!

  1. Reply
   Tiina Post author

   Hauskaa, just tänään juttelin kaverin kanssa, että nyt alkaa iskeä oikein hyvin ne 90-luvun alun jutut :) Ja kiitos, mukavaa joulun odotusta sinnekin!

Leave Your Comment