Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

LAUANTAI ON HYVÄ LEIPOMISPÄIVÄ

Meillä oli eilen leivontapäivä. Tyttö oli syönyt ystävän syntymäpäiväkutsuilla herkullista mustikkapiirakkaa ja siitä intoutuneena leivoimme valoisan marraskuisen lauantain kunniaksi. Essu päälle ja tarvikkeet pöytään. Muistatteko muuten vielä te pisimpään mukana olleet lukijani, tuon essun jonka tein tytölle, joskus jo vuosia vuosia sitten. Hyvin sopii edelleen ja söpökin kuin mikä!

Mustikkapiiraan ohje on vuosia sitten jostain lehdestä napattu ja erittäin hyväksi todettu. On vaan tuo reseptikirjan ylläpitäjä hitusen laiskaa sorttia, kun ohje on muuton jäljiltä (ennen se oli teipattuna keittiönkaapin oveen sisäpuolelle, tehtiin piirakkaa niin usein) kiinni kirjasen etukannessa. No mutta, tallessa on!

Meillä on pieni keittiö ja melko vähän tasotilaa ja yks asia jonka kanssa oon toisinaan tuskastellut on ollut se, että missä säilyttäisin talouspaperirullatelinettä ja ylipäätään mistä löytäisi sievän. Lasten kanssa kun talouspaperi on ihanan kätevä keksintö. No, kuin tilauksesta tuli tämä blogiyhteistyö Serlan kanssa. Serla haastoi kolme käsityöbloggaria suunnittelemaan omanlaisen kotelon Talousarkki-pakkaukselle ja minun lisäkseni kotelot tekivät Terhi ja Hanne. Hommiin siis!

Omastani halusin rennon, mutta kuitenki nätin, semmoisen jota ei tarvitse arastella (saa nakata pesuun!) ja mun näköisen. Kirjailin kaunokirjoitusta (ylläri!) (sen hetkiset fiilikset love more, more love) (ja toiselle puolen: tänäänkin joku juhlii syntymäpäiviään) keltaiselle pellavalle ja malli on hyvin simppeli. Kaksi kolmiopalaa limittäin, yksi iso takakappale ja sivuseinät. Vuoritettuna, että pysyy vähän kasassa paperin ollessa vähissä, mutta se pellavan lötköisyys kuuluu myös asiaan. Serlan sivuilla on myös muutama valmis malli, jos tekee mieli tehdä oma versio. Lapsetkin innoistuivat pyyhkimään papereilla pöydältä leipomisen jäljet, eikä ihme, koska paperin saa ihanan kätevästi ulos paketista yhdellä kädelläkin.

Yks pikkiriikkinen keittiöongelma ratkaistu ja tiiättekö, nyt otamma esiin mustikkapiiraan ja vaniljajäätelön ja aletaan herkuttelemaan! Moikkaroikka!

1 Comment

Leave Your Comment