Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

SE SEMMONEN KIRJA JOTA ÄKKISELATAAN JA NÄKYY JOKU TAPAHTUMA

Vaikka päätin, etten aio Design Marketiin, niin menin silti. Ihan kiva, että meninkin, sillä kulutin sinne yhden euron yhteen tärkeään asiaan (ja muutaman muun muihin ei-niin-tärkeisiin). Nimittäin Napa Booksin tyhjään flipbookiin, jonka annoin tytölle sunnuntaiyllärinä. Oli kuulkaas onnellinen tyttö. Samassa lupasin hänelle hienon uuden penaalinkin, mutta sen nähdessään (sellainen vanhoista karkkipusseista tms. punottu hieno, värikäs clutch, mutta penaalikäyttöön) pyysikin, joskos saisi minun vanhan nahkaisen Tiina-penaalin. No tietysti sai. Vieläkö muuten muistatte nuo? Niitä myytiin aina kaiken maailman markkinoilla ja aika kauan minäkin sain pyytää, ennen kuin tuon sain. Muistaakseni liian myöhään, koska vähiin jäi käyttö, taisin olla jo Marimekon pussukan käyttäjä niihin aikoihin…. No, Tiina-penaalista löytyi nyt myös muutama kynä, jotka on jostain ala-asteelta asti mulla säilyneet mukana. Olin tarkka lyijyn pehmeydestä (jo silloin) ja muistan, että nuo olivat hyviä, mutta on kyllä aika käsittämätöntä, että ne ovat vielä tallessa. Pysyttelevät edelleen samassa paikassaan, käyttäjä on vaan eri. Ja tuo käyttäjä piirtelikin innokkaasti omaat flipbookiinsa. Toivottavasti intoa löytyy kirjan jokaiselle sivulle asti!

12 Comments

  1. Reply
   Tiina Post author

   Ohhoh, onkohan ne sitten joku pohjoissuomalainen juttu, koska en muista Tampere-vuosinani nähneeni niitä ollenkaan… :) No, onneksi on!

 1. Reply
  norsis

  Jännä ilmiö tuo nimipenaali sillä omasta lapsuudestani Pohjois-Satakunnassa, en muista että kenelläkään olisi ollut sellaista. Mutta sitten kun lukion jälkeen muutin Ouluun opiskelemaan, siellä oli joka toisella tuollainen nahkainen nimipenaali yliopiston auditoriossa! Muistan sen niin hyvin kun mietin että mitä, miksi… Mutta lienee ollut joku juttu sielläpäin :)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Heheh, mahtava ihmettelyn aihe, mutta jospa se tosiaan on joku sen suunnan juttu. Ainakin meillä oli koulussa tosi monilla noita. :) En tiennytkään, että oot opiskellut siellä. Mää oon käynyt ala- ja yläasteen ja lukion siinä Norssissa yliopiston vieressä, niin aina kaikki Oulussa opiskelleet tuntuu jotenkin kotoisille :D Aloittelin mun intternettielämänikin yläasteikäisenä jossain ylipiston bunkkereissa irkaten :D

  2. Reply
   norsis

   Juu, mä opiskelin siellä kaksi vuotta siitä riemusta kun pääsin sisään ja sitten totesin että voisi ehkä sittenkin opiskella jotain mikä oikeasti kiinnostaa ja muutin Vantaalle kun miehen työpaikkakin siirtyi Oulusta Helsinkiin.

   Asuin yliopistokadulla joten samoilla huudeilla tosiaan pyörinyt :) Ihanaa, rakastan Oulua, vihasin sitä ensin mutta sitten kun pitikin muuttaa pois, olinkin ihan totaalisen rakastunut siihen kaupunkiin!

 2. Reply
  Anonyymi

  Iski pakkomielle saada lapsille tuollaiset nimipenaalit kun en lapsena omaa saanut, liian harvinainen nimi oli silloin. Googletin ja löysin kynäwakka- yrityksen kotisivut:
  "Kynäwakka on syksyllä 2007 perustettu oululainen yritys, joka valmistaa nahkaisia, nimellisiä kynäkoteloita. Yritys jatkaa Ateljee Kostetin 30-vuotista uraa laadukkaiden kynäkoteloiden valmistajana."

 3. Reply
  Kaardemumma

  Voi että, nuo penaalit, määkin olisin halunnut mutta ei ollut munkaan nimellä tuota silloin. Onpa kiva huomata, että olet taas täällä ihan oman nimen alla vaan, aloin nyt kyllä jo vihdoin lukijaksi, kurkkija olen ollut jo vuosia. Ja hassu huomata, että oletkin muuttanut täältä pois. Onnea vaan uuteen elämään sinne etelämmäksi!

 4. Reply
  Anonyymi

  Hei, muistelen että sinulla oli vanhassa blogissasi kuvia viime talvena tekemästäsi kolmiokuvioisesta neuleesta. Et muistaakseni ainakaan postauksissa ohjetta siihen kertonut. Teitkö neuleen omasta päästäsi vai oliko sinulla siihen jokin ohje? Olen ajatellut syksyn aikana siirtyä kaulahuivien ja villasukkien neulomisesta astetta suurempaan työhön ja kauniin neuleesi kuva on jäänyt mieleeni. Olen kaivanut netin ympäri löytääkseni vastaavanlaista ohjetta, mutta en ole sellaista onnistunut löytämään. Olisiko sinulla ohjetta tai neuvoa mistä sellaisen löytäisi?

 5. Reply
  Anonyymi

  tosiaan taitaa olla joku pohjoisen juttu. muistan, että saatiin lapsina jollain oulun reissulla tollaiset eikä turussa kenelläkään ollu noita : D

 6. Reply
  Anonyymi

  Ateljee Kostet (Limingasta) on valmistanut ja myynyt nahkaisia nimipenaaleja monta kymmentä vuotta. Kiertänyt messuilla ja markkinoilla myymässä.
  Myivät yrityksen muutama vuosi sitten eteenpäin jäätyään itse eläkkeelle. :)

 7. Reply
  Jenni

  Tiivis osa lapsuuttani, nämä lähtöisin tätini koneelta ja mummuni torikojussa myytiin ☺️ sieltä on oma työuranikin alkanut. Nahkan tuoksu on mummola tuoksu.

Leave Your Comment