Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

PEHMISHUIVI

tiina1

tiina2

Löysin mieleisen kevättakin (Monkista, just sellaisen kuin halusin, joten en sitten ommellut), mutta huivia en keksinytkään sitten millään. Ja jos niin käy, niin sillon pittää tehä ite. Kangaskaupassa mylläsin palalaarista juuri oikean sävyiset trikoot (ihanan paksua ja jämäkkää ja pehmoista)  (ja onnea oli matkassa, että löytyi just ne mieluisimmat värit) ja tarvikkeet pehmishuiviin olivat siinä. Melkoisen herkullinen huivi siitä tulikin. Ja koska kevättä on rinnassa, tein teillekin pienen ohjeistuksen, jos vaikka jollakulla on sama juttu, että ei kevättä ilman pehmishuivia! Olkaat hyvät.

pehmis1

pehmis2

pehmis3

pehmis4
Ompeluohje: Leikkaa kankaista (itse ostin harmaata puolet enemmän kuin keltaista ja persikkaa, tarkkoja määriä en osaa sanoa, mutta sen verran että paloista asettelemalla sain suuren suuren neliön) suirot eli pitkät kappaleet. Voit soveltaa niin paljon kuin haluat. Tarkoitus on, että kangasta on kaikenkaikkiaan sen verran, että saat palat yhteen ompelemalla neliön, jonka sitten taitat vastakkaisista kulmista yhteen (oikeat puolet vastakkain), saaden aikaan siis suuren kolmion. Selkeää. Kuvissa näkyy se, kuinka itse tein.  Ja kun huivi on ommeltu kolmioksi, käännä se oikeinpäin (muista siis ompeluvaiheessa kääntöaukko) ja sulje kääntöaukko käsin ommellen, niin tulee siisteintä. Ja sitten vaan virkkaat pallurat ja kiinnität ne kulmiin. Ja tittidii, pehmis on valmis!

| / | | | | /

I found a spring jacket that I like (from Monki, just like the one I wanted, but never sewed), but I had trouble finding a suitable scarf. When that happens, you have to make one yourself. I found suitable pieces of jersey in right colour ( perfectly firm and soft at the same time, and luckily just the right colours), and there I had the supplies for my soft ice scarf. It turned out to be rather delicious. And because it’s spring, here’s the instructions how to make one yourself, if in case you find yourselves in a same kind of situation. Here you go, ladies and gentleman.

Instructons: Cut the fabric in long narrow pieces in the shape of triangle (I bought more grey fabric than yellow/peach, I can’t tell the precise amounts but buy as much fabric as you can shape a large square out of it). Feel free to improvise as much as you like. The point is to have as much fabric that you are able by sewing the pieces together to create a large square, and then by connecting the opposite corners (right sides towards each other) to form a large triangle. I think that should be pretty clear. You can see how I did it from the pictures. When you’ve sewn the scarf as a triangle, turn it right way around ( remember to leave a hole for turning when sewing) and close the turning hole sewing by hand, it’s the cleanest way. And then you just crochet the balls and attach them to the corners. Tadah, you have you soft ice scarf!

10 Comments

  1. Reply
    Heidi

    Kiva huivi! Miksen ole aikaisemmin tuollaista tullut ajatelleeksi? Tykkään niin käyttää kolmiohuiveja, talvella villaisia ja tää ois ihan loistava näille keleille!!! =)

Leave Your Comment