Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

SAVE THE WHALE

pipo1

Mulla on täällä tuommonen yks kuusvuotias, joka rakastaa eläin- ja lintukirjoja. Niitä on saatu nyt lahjoiksi muutama ja kirjastosta lainataan lisää. Ja sehän on ihan mahtavaa! Niistä opituista tiedoista tehdään sitten omia “kirjoja”. Selkämykset niitataan nätisti ja kansi koristellaan. Viimeisin kirja sisälsi Suomen tärkeimpiä eläimiä (orava, karhu, kettu, hirvi, pupu ja hiiri) ja lintuja (varis, tikka, varpunen, pulu, lokki ja töyhtöhyyppä), ja kirjaan piti kirjoittaa tietoja, kun ko. eläimen kohtaa luonnossa. Odotan kirjan täyttymistä innolla. Tainno sen karhun kohtaamista en kyllä todellakaan.

Noista kaikista itsellenikin uusista tiedoista innostuneena keksin varmaan tämänkin idean, että piparireunapipo voisikin olla aallokkopipo, sillä niin sen tyttärenikin näkee. Meren aaltoina. Sinnehän on helppoa sujauttaa sitten yksi suurensuuri valas. Ja tyttö keksi, että se voisi suihkauttaa vettä yläilmoihin, niin korkealle, että pipon tupsukin olisi “vettä”. Ihana idea ja tietysti sen toteutin!

Puuvillainen aallokkopipo: lankana (lisään sen tähän kun hoksaan mikä se oli), silmukoita 72 puikoille numero 5. Reunaan resorin sijasta nirkkoreunus. Kuvion leveys 9 silmukkaa (aallonpohjalla 4s ja välissä viisi). Korkeus pipon saajan mukaan ja kavennukset päälaella kuudessa kohdassa aina “puikon lopussa” kaksi silmukkaa oikein yhteen.

pipo2

I have a six-year-old who loves animal and bird books. We’ve got some as gifts and we’ll get some more from the library. And that’s just great! And then the six-year-old does her own books to sum up the things she has learned. The backs are stapled nicely and the cover is carefully decorated. The latest book she made included the most important animals in Finland (A squirrel, a bear, a fox, a moose, a bunny and a mouse) and birds (a crow, a woodpecker, a sparrow, a pigeon, a seagull and a northern lapwing), and there was a space left for information you should write in, when you meet the animal in question in the wild. I really look forward to the book getting filled with this information. Oh well, not looking forward to meeting a bear, to be honest.

All those new ideas I hadn’t thought myself gave me an inspiration to transform my normal “cookie pattern” into wave pattern and see a cap as a wave cap, as my daughter sees it. The waves of the sea. And it would be easy to slip in a giant whale. And my daughter also came up with the idea of the whale spraying some water up, so high, that even the bobble would be “water”. I love the idea and of course I did it that way!

Cotton wave cap: yarn, 72 stitches for size 5 needles. Instead of the start being ribbing make it as a picot. The pattern is 9 stitches (the bottom of the wave is 4 stitches and 5 in between). The height according to the person wearing the cap, and in the top of the head decrease in six parts always at “the end of the needle”, knit two stitches together.

17 Comments

 1. Reply
  Mari M.

  Ihana pipo ja tarina :) Vaikuttaa kovin fiksulta ja kekseliäältä tuo sinun tyttösi. Pitäisi varmaan itsekin vähän kertailla esim. ala-asteen oppimäärää bilsasta, mantsasta ym ettei olisi ihan tietämätön :)

 2. Reply
  Nipsu

  Meillä luetaan lapsen kans iltaisin "Lasten oma metsäkirja" nimistä kirjaa, jossa on myös metsän eläimet (tosi kiva kirja muuten, siinä on esitelty yleisimmät suomen puut, marjat, eläimet yms, itsellekin tulee uutta asiaa :) ). Eilen sitten saunassa lapsi kysyi multa, että "äiti tiedätkös mikä se on se sellainen eläin, joka vaihtaa väriä?" Vastasin spontaanisti "Salamanteri" (tarkoitin kyllä Kameleonttia, mutta sekoitin sanat). Lapsi katsoo mua niinku olisin vähä-älyinen ja tiuskasee, "Ei sellasta eläintä edes ole, se on tietysti LUMIKKO" :D

  Ihana malli sulla siellä, osaa kyllä poseerata :)

 3. Reply
  Henni - siksaksis

  Suloinen myssy ja hauskat kuvat! Meilläkin lapset on tosi kiinostuneita eläinkirjoista. Ja kivaahan se on, että luonto ja eläimet kiinnostavat. Nyt suosikkikirjoina on vähän puolueellisesti heidän tätinsä luontoloru-kirjat, joista uusinta Liituria on pitänyt lukea päivittäin iltasaduksi.

 4. Reply
  Tiina

  Joo, kyllä välillä kun kuuntelen niitä juttuja, niin mietin, että siellä on pienen päässä jo paljon asiaa, joista ei itellä oo muistikuvaa enää ollenkaan. :)

 5. Reply
  Hanna Lahti

  Heippa, ethän voisi tehdä meille tuollaisen ihanan pipon, jos maksaisin hyvin? En taida itse osata, maailman hienoin pipo <3

  Hanna

 6. Reply
  Tiina

  Hei Hanna! Voi kun olisi aikaa niin voisinkin, mutta valitettavasti aikaa ei ole. Se on kyllä niin helppo neuloa itsekin, että suosittelen kokeilemaan! :) Ja jos on jotain kysyttävää, niin mää koitan parhaani mukaan auttaa. :)

Leave Your Comment