Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

EHKÄ HÄN ON ELSA

vauvanneule4

vauvanneule2

vauvanneule3

vauvanneule1

Pieni pikkusisko saa ristiäislahjaksi villatakin. Tätä kirjoittaessani juhlat ovat vielä edessäpäin, istutaan junassa matkalla pohjoiseen ja kovasti kyllä on pohdittu mikäköhän hänen nimekseen tulee. Nimijutut on aina mielenkiintoisia, miten tiettyyn nimeen päädytään ja miksi ja miten se passaa sisarusten nimiin ja tietysti, että kuinka ihana nimi sitten onkaan! Yritin keksiä tälle neuleellekin jonkin hauskan nimen, mutta enpäs keksinyt. Ihana neule se kuitenkin on, herkullisen värinen, keväinen, raikas, sopivan vauvamainen, tekijänsä näköinen yhtälailla kuin varmasti kantajansakin ja tietty ihan hullun söpö. Nyt jännätään loppumatka, tuleeko neidosta Sylvi, Martta, Helmi vai ehkä Kerttu.

Malli 6kk-12kk kokoinen Pilvenreunalla-takki. Kuviot neuloessa sitä mukaa mitä mieleen pälkähti. Lankoina jämälankoja, mintunvihreä on Novitan Woolia. Nappilista virkattu. Kuvioiden juoksevat lankalenkit neuleen sisällä hihoissa ommeltu niin, ettei pienet sormet tartu niihin. Napit Tampereen parhaasta nappikaupasta Näsilinnankadulta, huiput napit onkin! Ei napinläpiä, vaan alla käsinommellut nepparit.

///

Tiny little sister got a cardigan as a christening present. The party is still ahead of me as I write this, and I’m sitting on train on my way to north, and there has been a lot of speculations about the name of the baby. It is always interesting, how people end up with a certain name, and why, and how it goes with the names of the siblings and of course, how wonderful the name in itself is! I tried to come up with a name for this cardigan as well, but I couldn’t. Anyway, the cardigan is wonderful and fresh, with delicious colours, and it’s childish enough, in a good way. I’m sure it go well with the baby who’s going to wear it! It’s cute and you can see the mark of its maker. And now, the rest of the journey with the train I just have to keep guessing, whether the baby is going to become Sylvi, Martta, Helmi or maybe Kerttu.

The pattern is Pilvenreunalla- jacket, for 6 months to 12 months old kids. The patterns in the fabric came spontaneously while knitting. I used some leftover yarns, the mint green is Novita Wool. Placket is crocheted. The yarn loops fron the running patterns are sewn so the tiny fingers won’t get stuck in them. The buttons are from the best button store in Tampere, from a street called Näsinlinnankatu, and they sure are great! There are now button holes, underneath you’ll find sewn snaps.

6 Comments

 1. Reply
  Minttu mamigogo

  IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIiiiiiiiiiiiiiiik miten hieno! Upea, ihana! Ja kaikki nimivaihtikset kuulostaa hyviltä myös, moni on ollut omallakin listalla. On se niiden miettiminen aina ihan oma juttunsa. Meidän nuorempi poika oli 2kk vaikka nimeä kun ei oikein mikään käynyt :)

 2. Reply
  Tiina

  No hei kiitti Minttu! :) Määki tykkään kyllä!

  Ja no onhan se kyllä hankalaa keksiä nimi, jota kantaa loppuelämä. Hirveän vastuun saavat vanhemmat ottaa. :D Mun poikanen sai nimen oikeastaan jo ennen kuin tyttökään oli syntynyt. :D Passasi äärettömän hyvin sukunimeen, siks se päätettiin jo vuosia ennen.

 3. Reply
  Elsa

  Ihana takki :) Tämä 90-luvun Elsa on saanut kyllä osakseen kuulla jos jonkinlaisia ikään liittyviä kommentteja… Lääkäritäti kerran sanoi että odotti kyllä vastaanotolleen vähän toisenikäistä ihmistä :D Mutta ihanaa että tämmöiset vanhanajan nimet on näköjään tekemässä paluuta!

Leave Your Comment