Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

MUN LEMPI

lanka2

Usein kysytään, mitä lankoja käytän neuleissani. Tykkään ihanista langoista, aivan kuten varmasti jokainen, joka neuloo paljon. Pehmeys, luonnonmateriaalit ja ihanat, kirkkaat värit ovat mun mieleen. Lankakaupat ovat herkkupaikkoja, enemmän kuin karkkikauppoja, usein niin täynnä ihania lankoja. Ostan silti aika vähän, yleensä aina tarpeeseen, hyvin harvoin varalle tai odottaamaan intoa ja inspistä. Ainakaan isoja määriä. Jos vastaan tulee jotain sopivan tai mieluisan väristä, mitä tiedän tarvitsevani, saatan ostaa kerän tai pari. Yleensä kuitenkin tuossa vaiheessa, jo kaupassa, keksin jotain mihin lankaa käytän, jottei se olisi ”turha” ostos.  Käytän myös kaikki pikkunyssykät melko lailla aivan viimeistä langanpätkää myöten.

Neulon usein kaksinkertaisella langalla, koska tykkään enemmän paksuista kuin ohuista neuleista. Laiskuutta ehkä, että työ valmistuisi nopeampaa tai ei. Kolmosen puikoilla tehtävä työ yllättää itsenikin, jos sellaista päädyn tekemään. Vitosen puikot ovat suosikkini.

Lempilankojani viime aikoina ovat olleet Rowanin Lima (pehmeys, ihana rakenne ja neulottavuus), Schachenmayr Alpaka (ihana!), Gjestalin Maija (hyvä värikartta ja edullisuus ja konepestävyys), Novitan Wool (kevään värikartassa oli ihania herkkuja ja hyvä peruslanka), Patons Fairytale Dreamtime DK:n pinkki lanka on ollut mukana monessa neuleessani, koska sävy on ollut täydellinen, lähes neonpunainen. Olen ihan tyytyväinen tässä autuaan tietämättömässä tilassani ja neulon niillä langoilla, jotka vastaan sattuvat tulemaan. Kohti vieläkin ihanempia lankoja elämä vie!

lanka1

lanka3

People ask me very often, what kind of yarns I use in my knits. I like lovely yarns, like everyone who knits a lot, I think. I like soft, natural materials and bright colors. Yarn shops are more like candy shops, very often so full of wonderful yarn. Still, I buy yarn only when I need it, and very rarely just in case, or to wait for inspiration. At least in big amounts. If I come across something suitable or a colour that I like and know that will need, I might buy a a ball or two. I usually try to figure out what I’m going to do of it right away, so it wouldn’t be “for nothing”. I also use all the last bits of yarn when I knit.

Usually I knit with double yarn, because I prefer chunky knits to sheer ones. I also finish the work quicker, laziness maybe? When I use size 3 knitting needles, I even surprise myself. I like number five needles the best. Recently my favourite yarns have been Rowan’s Lima (softness, texture and knitability) Schachenmayr Alpaka (lovely!), Maija from Gjestal (nice colours, affordable and machine- washable) Wool from Novita (lovely spring colours, a good basic yarn) and Patons Fairytale Dreamtime DK. The pink yarn from the latter one has been on several of my knits, as I think the colour has been perfect, almost neon-pink. Ignorance is a bliss they say, and I’m perfectly happy to knit with the yarn that happens to cross my way. And life takes me towards even lovelier yarn!

7 Comments

 1. Reply
  Annu

  Ihanan värisiä lankoja :)! Huomasin kanssa että woolissa on aika herkulliset uudet sävyt, en kyllä ikinä keksi mihin kyseistä lankaa voisi oikein käyttää…

 2. Reply
  Tiina

  Mulla on jotenki lämmin suhde wooliin, kun tein siitä joskus melkein kymmenen vuotta sitten ihanan pitkän villatakin. Se oli jostain lehdestä se malli, Paola Suhosen pitkä ja hupullinen (ja ihan sairaan painava) ja siinä oli kiva pintaneule. En kyllä ikinä oikein käyttänyt sitä takkia, mutta elämänvaihe oli kiva silloin ja jotenki siitä, kun hain lisää woolia aina kun tarve vaati, on mukavat muistot. :)

 3. Reply
  Guro

  Love this blog post! Thank you so much for sharing your yarn preferences. I think the Gjestal yarn you mention must be called something else in Norway. Thanks again!

 4. Reply
  petra

  Ehkä kaikista ihaninta on nämä sun värit! Itse aion aina apinoida tekeleitäsi, mutta ilman näin ihania värejä tahtovat tekeleet päätyä purkuun ennen valmistumista.

Leave Your Comment