Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

VIITAT

 

 

Olin aikoinut jo jonkin aikaa ommella lapsille viitat, ettei tarvitsisi aina etsiä sopivan tiukkaa hiusrenksua tai hakaneulaa, joka pitäisi erilaisia vilttejä kiinni kaulalla, niiden toimittaessa viitan virkaa. Kunnes sattuikin niin sopivasti, että sain blogiyhteistyönä mainion Pienen sankarin viittakirjan (Satu ja Samu Kontinen, Moreeni).

Kirja on ihan mahtava, kuvitus raikasta ja ohjeet ovat helppoja. Materiaaleiksi suositellaan fleeceä (tai muuta purkaantumatonta materiaalia) (ja edullisia fleecevilttejähän on kaupat pullollaan, tuon meidän kuviollisen hankin Tigerista, aika makia!) ja saksia ja liimaa, ompelukonetta ei tarvita ollenkaan. Tyttö teki mummun kanssa yhdessä mallaten, leikaten ja liimaten oman viittansa upean lohikäärmekuvion (malli kirjasta) ja minä leikkelin omasta päästäni pojan viittaan supersankarin R-kirjaimen. Aikaa ei viittojen tekemiseen kulunut kyllä pitkään (kun vaan alkoi hommiin ensin) ja ilo oli iso. Tyttö nukahti viitta harteillaan yöunillekin, kun se kuulema niin mukavasti lämmitti ja kukapa ei tahtoisi nähdä ihan oikeita supersankariunia!

>>><<<
For already some time I’ve been planning to make my children capes, so I wouldn’t always need to find a suitable bobble or safety pin to keep their scarfs still while they wear the scarfs as capes. Well, it happened that I got “a Little Hero’s Cape book” (Satu ja Samu Kontinen, Moreeni) for blog collaboration project.
The book is awesome, the pictures are really fresh and the patterns are easy. As materials they recommend fleece (or something similar that doesn’t unwind. Shops are actually full of reasonably priced fleece quilts, the one I got is from Tiger, pretty cool huh?), scissors and glue, you don’t need a sewing machine. With her grandmother my girl decorated her own cape with a fantastic dragon pattern (pattern from the book) by cutting and gluing, and I improvised a superhero R to my boy’s cape. It didn’t take much time to do the capes (just the effort to get started) and they gave us a lot of joy. My girl even fell asleep with the cape on her shoulders, telling me how warm it was. Well who wouldn’t want to dream real superhero dreams!

6 Comments

 1. Reply
  Emäntä

  Ooohoo..sielläpä on hurjia sankareita :) Varmasti ihanaa mekastusta :) Meidän neiti leikkii tuolla isin kanssa jonkinmoisia sankareita,tytöllä on aluspöksyt päässä…

 2. Reply
  elina

  kertakaikkisen värikäs, iloinen ja sykähdyttävä blogi. Hienoja viittoja ja vaikka mitä muuta superia! Iloista talven jatkoa sinulle ja perheellesi. :)

 3. Reply
  sanna matilda

  Mäpä sainkin mieheltä ainoana joululahjana juuri tuon kirjan! :D ihan itse oli sen kirjakaupassa keksinyt (siksikö että lapsilla on kaksi Satu Kontisen kuvakirjaa vai siksi että mies on lapsena ollut kovasti viittojen perään…?), minä en ollut moista kirjaa vielä nähnytkään. En oo vielä viittoja tehnyt (miehellekö eka?), mutta sen verran kirjaan tutustunut, että mun on kyllä aivan pakko saumuroida reunat… En vaan pysty jättään huolittelematta. Jos jotain teen, niin vaadin itseltäni vähintään tehdasjälkeä (harvoin kylläkään sitä saan) tai sitten en tee ollenkaan. Ikävä pakkomielle sekin. :/

Leave Your Comment