Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

LAPSEN SÖPÖT SUKAT

Yllätyksenä perjantai-iltaan teille ohje lapsen söpöihin sukkiin. Olkaat hyvät!

Ohje on noin viisivuotiaan sukkiin. Tarvitset kolmosen sukkapuikot ja pieniä nyssäköitä mukavan värisiä lankoja samalla vahvuudella.

Luo 48 silmukkaa kolmosen sukkapuikoille. Neulo 2o 2n viisi kerrosta. Neulo 2 krs sileää ja aloita kuvio. Tee kuviokrs:n jälkeen aina kaksi “tyhjää” krs:ta ja sitten taas kuvio. Kun olet tehnyt piparikuvion seitsemällä värillä, neulo 1 sileä krs ja sen jälkeen 5 krs 2o 2n joustinta.

Ota puolet silmukoista (1. ja 4. puikko) ja aloita kantalapun neulominen. Neulo vahvistettua kantapäätä noin 5cm. Tee kantapääkavennukset normaalisti ja tee sivukavennuksia niin monta kertaa, että silmukoita on jäljellä 40.

Neulo noin 4cm, tee pari kertaa kuvio ja tarkasta jalan koko ja kun pituutta on riittävästi, tee kavennukset joka 10.silmukan jälkeen. Vedä lanka silmukoiden läpi, kun niitä on jälkellä 8. Päättele langat, kostuta, anna kuivua (tee sukalle pari) ja sujauta pikkuisen jalkoihin.

31 Comments

 1. Reply
  Heidi

  Kiitos! Paitsi, että täytyy ehkä hiukan soveltaa, kun tyttö on vielä pienempi. Pienemmät puikot ehkä auttaa asiaa… Huippua olisi ohje aikuisten sukkiin, langat on nimittäin ostettuna… =)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Huih, ite en pystyis kolmosta pienemmillä puikoilla neulomaan, mutta oonki paksupuikkotyttö :D Aikuisten sukista en oo koskaan kirjottanut ohjetta ylös, niin sitä ei varmaankaan tuu.. tai mistä sitä ikinä tietää. :)

 2. Reply
  rinderella

  Mie teenki tällä ohjeella itelleni sukat, meinasin tehä sovelletut piparireunat kun ei ohjetta oo, mut nyt voin nipsutella seiskaveikasta suoraan tällä ohjeella. Parhautta!

 3. Reply
  Laura

  Voih, nää on niin super söpöt. <3 Millähän mun pitäs lahjoa pojan kummitäti taas kutomaan jotain pojalle.. hih. :)Vai pitäskö se kokeilla ite kutoa?

 4. Reply
  Anonyymi

  Aivan huippumahtava blogi. Ihana, enpä oo ennen kenenkään muun blogia selannu kerralla läpi ja vielä keskellä yötä. Kiitos :D

 5. Reply
  meinaaja

  Lähempä samantien lankalootaa tonkimaan, jotta aika kuluis sairaslomalla nuhanenänä nopeammin. Mulla 5 ja 3 vuotiaat tytöt, joten kerrankin sopiva ohje, jota ei tartte muokkailla. KIITTI <3

Leave Your Comment