Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

SINÄ OLET HYVÄ

Tiedän varmasti, että blogillani on ainakin kaksi miespuolista lukijaa. Tiedän myös, että erään lukijan avopuoliso (oli ensin pakotettu katsomaan blogia, mutta joka…) tahtoisi oman Pilvenreunalla-villatakin, suuremman version lasten mallista. Miehet, paljastakaa itsenne! Ja siis oikeesti, olisko hauskaa, jos tekisin miesten mallisen villatakin? No olis!

Tänään tapasin tytön, joka tunnisti minut tämän blogin kirjoittajaksi. Hän kertoi tehneensä oman versionsa Pilvenreunalla-villatakista ja siitä sitten keksin, että mitäs jos kokoaisin oman kuvagallerian teidän lukijoiden tekemistä villatakeista. Kyllä, hyvä idea! Eikä haittaa, vaikka takki olisi tehty jo aikoja sitten. Tammikuun vaihtuessa helmikuuhun kokoan kuvagallerian. Kuvia saa lähettää sähköpostiini.

Ja siis kyllä mua kiinnostaa te kaikki ihanat tytöt ja naisetkin, kertokaa keitä te ootta, miten te olette tänne päätyneet ja milloin ja hei, ihanaa, että olette!

ヾヾヾヾヾヾヾヾ
I know for sure that my blog has at least two male readers. I also know that a certain reader’s boyfriend (who at first was forced to take a look at the blog, but…), would like to have his own Pilvenreunalla cardigan, a larger version of the model for children. Men, show yourselves! I mean, seriously, maybe it would be fun if I would make a model for men’s wool jacket? Well, eh, YES!
Today I met a lovely girl who recognized me as the author of this blog. She told me she had made her own version of Pilvenreunalla cardigan. From that encounter I got the idea of assembling a photo gallery of the cardigans you, my dearest readers, have made. Yes, a good idea! It doesn’t matter if the cardigan has been made ages ago. When January turns into February I will start assembling the gallery. 
And I mean I’m really keen on hearing from you girls and women as well! Tell me who you are, how did you end up here and when. Oh and hey, I love to have you here!
Kuva ei liity tapaukseen, ei sitten ollenkaan, mutta oli vanhoja kuvia selatessa sen verran mainio vastaantulija, että haluan jakaa sen kanssanne!

165 Comments

 1. Reply
  neitinomad

  Löysin tänne joululomalla jonkun toisen blogin kautta ja tykkään tosi paljon! Toinen blogi jo, jossa tehdään pyöreitä kirjontajuttuja (toinen on ranskalainen dans le petit village) ja muutenkin tosi ihania käsitöitä, ihana inspiraatioblogi!

  1. Reply
   Tiina Post author

   Ooh, kiitos linkkivinkistä! Olenkin kaivannut kaveria pyöreille kirjontajutuilleni, tosi heti alkoi jännittää mennä kattomaan. Mutta nyt painan tiks ja menen! Hei ja kivaa, tervetuloa!

 2. Reply
  Iina Kraak

  Minä täällä hei! Oon lukenut sua vuosia, luulen, että en ehkä koskaan kommentoinut? Muistelisin, että koristellut tulitikkuaskit ja eräs televisio-ohjelma olisivat jotenkin johtaneet tänne. Mutta ei sen väliä, oot ihana!

 3. Reply
  Marjis

  En muista enää yhtään, mitä kautta täältä Porista eksyin blogiisi. Ihastuin käsitöihisi ja esim. Muita ihania-pipoja oon tehnyt jo monta. Jossain vaiheessa mietiskelin, että ootko tv:stä tuttu ja sit jonain päivänä FB:stä bongasin sut vielä entisen työkaverini Karrin kanssa samasta valokuvasta.. hauskoja yhteensattumia.. :-) Onnellista tätä vuotta!

  1. Reply
   Tiina Post author

   Heh, hassuja yhteensattumia totta tosiaan! Valokuvatuttujakin! :) Ja mahtavaa, että pipot on inspiroinu tekemään! Kiitos samoin, hyvää tätä vuotta!

 4. Reply
  Mymlan

  Ihana entinen työkaverini vinkkasi vuosia sitten tämän huipun blogin olemassaolosta. Varmaan tuosta lähtien oon tienny, kuka oot, vaikkemme toisiamme tunnekaan. Äitilläni on ihan älyttömän hyvä muisti, ja niihin telkkariohjelma-aikoihin hän päätteli, että tädilläsi on ollut kiva kauppa talossa, jossa isänikin oli samaan aikaan töissä. Pääsin aina luikkimaan takaoven kautta ostoksille. Sen lisäksi vanhasta albumistani löytyy vuoden 1996 Ilosaaressa otettu kuva, jossa poseeraan kera erään kikkaratukkaisen herrasmiehen, joka lienee sinulle hyvin tuttu. :)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Ei vitsit, mahtavia tarinoita! :D Juu, tädilläni on ollut kauppa, josta tykkäsin itsekin kovasti. Ja tuon Ilosaarikuvan henkilön kanssa minulla on kaksi yhteistä isoa asiaa, muuta muuten nykyään vähän vähemmän. :)

  2. Reply
   Mymlan

   Harmillista kuulla, mutta ne isot asiat vaikuttaa kyllä niin kivoilta, ettei varmana harmita muuten. :) Äitiltä just kertasin sen päättelyketjun. Ne oli olleet joskus sillon 20 vuotta sitten jossain tapahtumassa samassa porukassa kuin tätisi. Isäsi oli ollu siellä myös, ja he olivat tuumanneet, että heillä on samanikäiset tyttäret. Tuosta kymmenen vuoden, vai paljonko niitä nyt oli menny, äiti oli nähny sun nimen kai Kalevassa ja päätelly oitis, että nimi, ikä ja jokin muukin yksityiskohta täsmää, tämän täytyy olla nyt se Tiina, jonka kerran oli kuullu mainittavan.

  3. Reply
   Tiina Post author

   Joo-o, elämä vie. Nuo kaksi ovat parasta ikinä. Ei harmita missään nimessä. :) Ja hauskaa, juu, varmaan Kalevasta on jutun nähnyt, siellä oli juttu joskus. Ja ihanaa, että isäni kanssa oli ollut puhetta tyttäristä, sillä harvoin enää kuulen juttuja isästäni, hän kuoli onnettomuudessa 15 vuotta sitten. Mutta sen hänestä uskon, että lapsistaan puhui. :) Kiva, kun kerroit nämä asiat! <3 Terveisiä äidillesi!

  4. Reply
   Mymlan

   Sen niin surullisen onnettomuuden muistankin, meitä se liikutti myös. M. oli veljeni kavereita ja monesti meillä pelaamassa Nintendoa. Luulen, että että se tapahtumakulku kertoi isästäsi paljon, ja tytär tuntuu perineen sitä samaa, mulle ainakin tulee aina tosi hyvä mieli, kun blogissasi käyn. Kerron äitille terveiset, se on varmasti ihan otettu!

 5. Reply
  Elizabeth

  Hello, it's my first time to comment. I have followed your blog for quite a while and love your crafting. I am so inspired by your projects, and I am grateful you began including English translations of posts! (Google Translate doesn't handle Finnish very smoothly ;))

  This cardigan is adorable and it's what initially brought me to your blog. If you're ever up for it, I personally would LOVE an English translation of the pattern.

  Cheers from Nashville, TN, USA :D

  1. Reply
   Tiina Post author

   I'm glad that my blog has reached Nashville! Thank you for your comments, I will try to come up with a pattern for the cardigan, in English! Happy to have you as my reader!

 6. Reply
  joska

  Joskus jostain eksyin edelliseen blogiisi ja jäin lukijaksi. Harvakseltaan lienen kommentoinut, jotain joskus. Yhteen lorukorttivaihtoon olen osallistunut. :)

 7. Reply
  myyrä

  Mä käyn kuolaamassa sun ihania aikaansaannoksia ja herkullista värimaailmaa! En osaa kutoa ollenkaan ja mun ala-asteen aikaansaannoksille nauraa vieläkin kaikki! Ompelukoneen kanssa oon ollut kaveri. :) Jospa äiti mulle kutois vielä tuollaisen villatakin joskus.

  1. Reply
   myyrä

   Olispa hauska löytää ne ala-asteen "työt" jostain ja kuvata ne. Luulen että äiti on ne jemmannut jonnekkin kätköihinsä. Muun muuassa villasukista sain aikaiseksi vain yhden ylisuuren säärystimen joka olis paremmin mennyt pipona kun toisen pään olis kursinut kiinni! ;)

  2. Reply
   Tiina Post author

   :D Mahtavat! Mää taas halusin päästä jotenki ehkä helpolla tai tehä eriä ku mitä käskettiin, ja neuloin lapasten sijaan ranteenlämmittimet…. lyhyet (!) säärystimet ja pääpannan, ja kirjoin kaikki täyteen kukkia. :D

 8. Reply
  Saima

  No moi! Mä olen Saima.

  Oliko sulla aiemmin jokin toinen blogi? Luulen, että luin sitä. Tai ainakin oon käynyt sivuillasi/nettikaupassa/jossakin semmoisessa joskus. Sitten kai vain kadottanut.

  Nyt päädyin tänne muistaakseni sitä kautta, kun joku käsityöblogi linkitti. Aika vähän aikaa sitten.

  Mullakin on blogi, lähinnä oma (kuva)päiväkirja. Haaveena olisi tehdä siitä enemmän käsityö-/vaatehenkinen, koska pidän käsitöistä ja vaatteista. Ja kukista ja valokuvista ja kissoista ja tanssista ja muotoilusta ja kauniista esineistä ja astioista ja estetiikasta. Käy kurkkaamassa, vielä siellä ei oo tainnut yhtään käsityötäni pilkahtaa, mutta joskus vielä – aivan varmasti :). http://saimaseikkailija.blogspot.com

  1. Reply
   Tiina Post author

   Blogi oli ennen Tilli Mössönpoika ja muita ihania nimellä ja eri paikassa, ehkä oot käynyt siellä. :) Menenpäs kurkkaamaan blogisi, asiasi kuulostavat ihanille. Ja toivotan intoa käsityöhommiinki! :)

 9. Reply
  Hannahbelle

  I am in the USA — Tennessee! I found your blog when the granny blanket started circulating on Pinterest. It is so beautiful but it lead me to a lot of your other projects. I love your aesthetic and style — I started knitting when I was very young and I am just learning to crochet, but I still don't always feel like I have a definite style with what I do. I hope it develops soon, since I am already 25!!!

  1. Reply
   Tiina Post author

   Hello Tennessee! Happy to hear from you! I'm always pleased to have handicraft lovers in my readers. And don't worry about finding a definite style; developing your own style is a lifetime project which evolves over time! So just enjoy your knitting and crocheting! :)

 10. Reply
  Esther

  Hello from Los Angeles! I don't quite remember how I found your blog but when I did I instantly started following. You are so creative. I truly enjoy reading and seeing all the beautiful photos you post on your blog. I was so excited when you started posting in English as well. It's love getting to see bits and pieces of your life in Finland.
  xo
  esther

  1. Reply
   Tiina Post author

   I'm very glad that you get so much joy out of my blog. I will continue to post in English as it seems that the amount of foreign readers is increasing, and I wont mind! Welcome the more international Muitaihania – blog! :)

 11. Reply
  Heidi

  Terkkuja Parkanosta! Minäkin olen blogia lueskellut jo kauan. Jostain eksyin vanhaan blogiin kun tyttösi oli vielä aika pieni. Erityisesti ihailin kirjontatöitäsi, ne on niin mahtavia! Kun oma tyttö syntyi, sain blogistasi inspiraatiota tehdä hänellekin juttuja esm "turvatyynyn" olen tehnyt… Iloinen värimaailma myös miellyttää ja piristää! Pilvineuleet on myös niin kauniita, vielä en ole kuitenkaan saanut aikaiseksi kutoa… =)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Oi, olet siis ollut kauan mukana matkassa. "Turvatyyny" oli kyllä hyvä idea, ja se on meillä edelleen tuolla sängyn päällä. :) Ehkä se neulomisinnostuskin joskus iskee. Mun ohjeet ainaki on aina helppoja mistä alottaa, jos sille tuntuu :)

 12. Reply
  Minna

  Olen eksynyt blogiisi toisen blogin kautta. Ihan hirmuisesti tykkään käsitöistäsi ja niiden leikkisästä tyylistä! Pipoja olen tehnyt muutaman ja anoppini kutoi nuorimmaiselleni oman versionsa pilven reunalla-villatakista. Uusimmassa omassa blogitekstissäni on tyttöni pipo päässään. Hän itse teki tupsun!

  1. Reply
   Tiina Post author

   Ihanaa. Se on kiva tunne, kun päätyy jonkun blogin linkittämänä jonnekin ja viihtyy siellä. :) Ja oi, tupsuntekijälle peukku! Hienolle näyttää, kävin kurkkaamassa.

 13. Reply
  Nipsu

  Terkkuja Pirkanmaalta, entinen manselainen, nykyinen maalainen ilmoittautuu :)
  Blogiasi olen lukenut jo kun neitokainen oli ihan pieni tyttö, edelleen tykkään tästä hirmuisesti ja koko ajan vain enemmän! Minulla on kotona myös pieni nelikesäinen tyttö, joten monet tekemäsi jutut on testattu myös täällä.
  Voi vitsit, toi jätskikuvakin on NIIN MAKEE. Eniten ehkä mieleeni on jäänyt tilkkutyösi ja ihan mielettömän upeat kirjailut sekä suloisiakin suloisemmat pehmot. Tykkään susta!

 14. Reply
  Ehtoisa emäntä

  Jossain käsityölehdessä oli poimittu edellinen blogi yhdessä muun muassa Neulovan nartun kanssa. Silloin nappasin sen ja nartun lukulistoilleni.

  Vasta myöhemmin hoksasin myös ohjelmayhteyden (ohjelmaa en seurannut) ja muistin, että meillä on yhteisiä tuttuja vuosien takaa. Mutta kelläpä täältä kotoisin olevalla ei.

  1. Reply
   Tiina Post author

   Hauskaa kautta päädyit, en ees muistanu tollasesta lehtilinkistä.

   Oi, keitä yhteisiä tuttuja, heti alkoi uteliasta kiinnostaa.. Vaikka siis, paljon on vaihtoehtoja, eipä sillä :)

 15. Reply
  Kesänaapuri

  Minäpä pompsahdin lukijaksesi, kun joku oli innostunut ohjeestasi, ja linkittänyt blogiinsa sen. Tykästyin ideoihisi ja nuorekkaisiin neuletöihisi, kyllä niitä perinneporoja ja -joulutähtiä on jo nähty ihan tarpeeksi :) ja iloinen asenteesi on ihan superia, siitä tulee itsekin hyvälle tuulelle! :)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Heh, mää skippasin porokuviot jo kasiluokalla ja muutin ohjeeseen porojen tilalle lumihiutaleet. Mukavaa kuullä, että mulla on ilostuttava vaikutus. :)

 16. Reply
  Saila

  Jaajaa, horjahdin varmaan Tilli Mössönpoika ja muita ihania-sivuille joskus viisi vuotta sitten, kun olin telonut pikkusormeni keittiöpuuhissa ja jouduin kolmeksi kuukaudeksi sairaslomalle (jäin silloin tosi pahaan blogikoukkuun, nykyisin mun kirjanmerkkivalikko on kai metrin mittainen…) Selasin sittemmin varmaan kaikki postaukset ja palasin aina vaan. Oli ilahduttavaa löytää joku toinenkin, joka ompelee hassuja ötököitä. Ja sitten ärsytti, kun ois ollut inspistä vaikka kuinka ja käsi oli toimintakelvoton! Sun inspiroimana tein pehmokitaran omalle pojalleni, ja niitä on sittemmin tehty aika läjä lahjaksi kavereille! Sun värimaailmat tekee iloiseksi. Neulomukset ei ole mun heiniä, mutta mikä estää ihastelemasta sun töitä! Lisäksi seuraan sun Pinterestiä. (Asutaan kaiketi aika likikkäin ja ehkä joskus tuolla raitilla tohdin/ehdin tulla sanomaan heippa!)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Voi ei, mikä kamala kohtalo sairaslomalla. :D Ja siis hei ehdottomasti pitää sanoa heippa, jos tulee vastaan. :) …ja nyt kun mainitsit hassut ötökät, niin en oo aikoihin tehnytkään mitään semmosta, pitäiski taas.

 17. Reply
  heta

  No siis mää oon mää, ja tosi ihanaa, että sää oot sää! Haluaisin aina osallistua noihin sun kivoihin kuvagalleriajuttuihin, mutta kun mä en ehi mukaan! Tai siis en vaan saa aikaiseksi. Tai jos saan aikaiseksi, en saa kuvattua. Pöh. Mulla on superhelppo syyspipo neonväreissä (!) tupsua vaille valmiina ja Pilvenreunalla-ohjeet oon hankkinut. Ehkä vielä joku päivä.

  1. Reply
   Tiina Post author

   Ihanaa, että sää oot sää! :) Uijuijui, neonväripipo kuulostaa mahtavalle! Mullaki on lankoja tuolla neonpunasta ja -keltasta, mutten tiiä oikein mitä niistä tekisin. tai siis tiiän, mutta että milloin…. heh. Samat jutut! Kiva, kun oot!

 18. Reply
  Nuppu

  Mä joskus eksyin Tilli Mössönpoka -aikaan ja jäin koukkuun! Nyt olen koukuttunut vielä pahemmin kun seuraan sua Facebookissakin. En oo mikään ompelijaihminen, joten tykkään valtavasti siitä että nää jutut on nykyään niin nuelomispainotteisia. Se on ehdottomasti mun heikko kohta.

  1. Reply
   Tiina Post author

   Voiei mikä koukuttaja olenkaan. ;) Mää meen kyllä melkoisesti kaikilla tuulilla, nyt on neulominen ollu ihanaa, kun se ei oo vuosiin aiheuttanu päänsärkyä. :) Hyvä heikko kohta!

 19. Reply
  meinaaja

  Terveiset Savon suunnalta. Olen jo vuosia seurannut blogiasi, mutta onneton kommentoimaan. Aluksi skräppäyksen ja kortteilun kautta rupesin ettii käsityöhönkin liittyviä blogeja ja jotain kautta törmäsin ja ihastuin tekeleisiisi. Itse tosiaan aloitin blogin pidon korttien ja skräppäyksen merkeissä, sieltä se on sitten pikkuhiljaa levinnyt muihinkin kädentöihin. Ai niin, olen aloittanut vaikka mitä sillä sun ihanalla piparireunakuviolla, mutta en ole saanut mitän valmiiksi :( pitäiskin ryhdistäytyä. Pipo ainaskin ois kova juttu, ne pitkät sukat taitavat saada odottaa vielä…

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitokset terveisistä! teitähän on vaikka mistä. :) Mää voin vaikka puhaltaa täältä innon ja tekemisen puuskan, että keskeneräisyydet valmistuu. :)

 20. Reply
  kirppu

  Oon lukenu blogiasi jo varmaan pari vuotta (?). Selasin silloin kaikki postaukset läpi ja ihmettelin voiko tämmöinen blogaaja olla edes tottakaan :-D Niin ihania töitä ja ideoita ja kaikkea tuli yht'äkkiä kerralla niin paljon. Ekoja töitä, joita muistan ihastelleeni oli erilaiset lelut ja lapsi-jutut. Jännä sinänsä, koska itsellä ei ole lapsia, enkä ole mikään maailman suurin lapsista tykkääjäkään. Terkkuja Savosta! ;-)

 21. Reply
  Sanna

  Oon ollut sun fani jo monta vuotta. Löysin sivuillesi Villaketun (tai mikä se Anu Harkin vanha blogi oli?) kautta. Jäin ihan totaalikoukkuun. Käyn sivuillasi senkin takia, että jaat ihania asioita ja mulle tulee aina hyvä mieli kun käyn täällä. Ja myös sellainen, että, "määkin haluun tehdä tommosen, määkiin oon luova!". Muistan sut myös siitä yhestä tv-ohjelmasta ja tulitikuista!

  1. Reply
   Tiina Post author

   :) On oikeesti ihan älyttömän ihana kuulla, että aiheuttaa tollasen tuntemuksen, hyvän mielen. :) Ja sinä olet, aivan varmasti, hyvin hyvin luova! :)

 22. Reply
  Anki

  Terkut Vaasasta. Eksyin blogiisi ihan sattumalta toisen blogin kautta. Aivan mahtavia käsitöitä teet ja olet todella taitava. Työsi ovat inspiroineet mummuakin taas tekemään käsillä. Tuo pilvenreunalla villatakki olis tosi hyvä juttu. Minulla seuraavana tulossa lapsen versio ( onko ohje muuten minkä kokoiselle, tarve olisi 2-vuotiaalle)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos! :) Ja terveiset sinne Vaasaan täältä Tampereen suunnalta! Ohjeet villatakkeihin ovat 1-2-vuotiaalle ja 4-5-vuotiaalle, mutta koska poikaseni tarvitsisi uuden takin, lienee, mikäli aikaa riittää, tulossa 2-3-4-vuotiaan koko. :)

 23. Reply
  Anonyymi

  Olen lukenut blogiasi suunnilleen vuoden päivät. Kaikki lähti siitä, että katselin kateellisena, kun muilla metsästysporukan miehillä oli vaimon tekemät hienot villasukat, mutta minulla, yksineläjä kun olen, ei ollut vastaavaa mahdollisuutta. Niinpä päätin alkaa kutomaan itse sukkani. Alku oli hankalaa, mutta viikkojen jälkeen aloin hahmottamaan perusteita. Metsästyskausi on lyhyt, joten aikaa minulla oli. Pian olin sen verran etevä, että harmaiden villasukkien kutominen ei tarjonnut enää haasteita – se oli kuin telkän ampuminen rantaväijyksistä. Siksipä suuntasin nettiin, etsimään jotain erilaista, joitain ihan muuta, jotain ihanaa. Silloin löysin blogisi, vaikka en oikein tiennyt mikä blogi edes on… Olen saanut sinulta sittemmin loistavia vinkkejä ja ideoita. Minulla on nykyään kymmeniä villasukkia, myös vaaleanpunaisia. Ajokoirallani Jessellä on maastoväreissä oleva pilvenreunalla villapaitaputkilo kylmien ilmojen varalle. Metsästyskaverit ovat nykyään minulle kateellisia, kun minulla on niin kätevä emäntä ja ovat onnellisia puolestani, että ylipäänsä löysin jonkun. Minä en ole kertonut asian todellista laitaa. Enhän minä voi kertoa totuutta, sulkisivat vielä porukan ulkopuolelle.

  Kiitos siis blogistasi. Olet tarjonnut minulle loistoseuraa.

  -Aleksis K./ Helsinki

 24. Reply
  Zri

  Moi! Löysin blogisi jonkun toisen blogin kautta, varmaankin viime syksynä. Olen jo muutaman kerran kuolannut Pilvenreunalla-takin ohjetta Kerästä. Ihania pipoja, pilvenreunalla-pipo puikoilla ;) paljon ihania juttuja kun olisi vaan aikaa tehdä. Aikeena on tehdä aikuisen ja lapsen versio Pilvenreunalla-takista, menevä to do-listalle. Keep up the inspiring good work!

 25. Reply
  Laurs

  Ihan mahtava tarina tuossa yläpuolella ^

  Mutta asiaan, eksyin blogiisi joskus viime vuoden puolella, ja varmaan saman illan aikana luin läpi kaikki blogimerkintäsi. Sun käyttämät värit, tänne tulevat ihanat kuvat ja varsinkin juuri villatakit – ah, mä aina odotan kun kirjaudun omaan blogiini, että olispa tullut uusi Muita ihania blogimerkintä.
  Lisäksi olen aivan ihastunut sun tekemiin takkeihin, mäkin tahdon!
  Vaan pysyttelen vielä helppojen neuleiden ja ompeluksien ääressä.
  Oma blogi ei kestä enää yhtään epäonnistuneita töitä ;)

  Kiitos ihanasta blogista :)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Se on ihana tunne, kun oikein odottaa jonkun päivittävän. Mullakin on semmosta. Ja mahtavaa, olla se jolta odotetaan. Kiitos! Ja tiiäkkö, mun neuleohjeet on melko helppoja kaikki, uskalla niitäkin. :)

 26. Reply
  Hyttyjä myttyjä

  Itse löysin Muita ihania- blogiin siskoni avustuksella useampi vuosi sitten. Oikeastaan tästä blogista alkoi minun blogeihin uppoutuminen, ja blogisi kautta olen löytänyt monia muita inspiroivia ja ihania blogeja. Tämä blogi on kuitenkin ennen kaikkea ollut itselle se inspiroivin ja innostanut kokeilemaan monia juttuja ja ideoimaan – se "lemppariblogi". Ennen kaikkea inspiroivaa ja ihanaa on myös asenteesi, josta monet voisi kyllä ottaa vaarin; "Tykkään siitä, että ihmiset on armeliaita itselleen ja antavat vaikka kodin vähän repsottaa, jotta sais vähän neuloa ja nauttia elämästä. ". Tämän kun itsekin vaan aina muistaisi!

  Blogisi kautta löysin lankakauppa Kerän, jonne oli aivan pakko viime kesänä vaeltaa täältä Keski-Suomesta ison mahan kanssa villahaalarilankoja ostamaan. Kerästä minut taas ohjattiin Design Bulevardille ja voi… No, se tiesi lompakon kevenemistä se. Mutta ihana reissu oli, ja tiedämpä tästä lähtien missä tulee aina käydä kun osuu Tampereelle.

  Kiitos ihanista ideoista, kuvista, väreistä, tunnelmasta. Tällä hetkellä kotiäitinä päivän paras hetki on se, kun saa istahtaa rauhassa kupposen kanssa selailemaan ihania blogeja. Joten toivon, että tämä blogi jatkuu vielä pitkään, sillä tästä on ainakin minulle (ja edellisistä kommenteista päätellen myös monille muille) paljon iloa.

  1. Reply
   Tiina Post author

   <3 Oi, mitä ihania sanoja! Vuosien saatossa minäkin olen tuon armeliaisuusjutun itselleni sisäistänyt. :)

   Ja heh, miten hyvä Tampereen retki sulla on ollutkaan. Kerä on ihana ja Design Boulevard kans, ja SuperMukava!

   Muita ihaniakaan ei ole häviämässä blogimaailmasta minnekään :)

 27. Reply
  Tuutikki

  Hei! Oli tosi kiva nähdä eilen! Sain pilvenreunalla-paitaani napit paikalleen ja kuvakin tuli napattua hetki sitten, joten lähetän sen sulle vielä tänään. Niin ja minä olen tänne löytänyt Pinterestin kautta, kun sinne alkoi ilmestyä sun upeita käsitöitä. Ja onneksi löysin! Täällä on aina kaikkia tosi kivoja ja persoonallisia käsitöitä. Aion tehdä myös veljenpojalleni pilvenreunalla-paidan 1-vuotislahjaksi :) Hei, keep up the good work!

  1. Reply
   Tiina Post author

   Oli kyllä tosi hauska ja mukavaa, kun kerroit ja tääkin idea sai syntyä! :) Ja kivaa, että löysit tänne. Neuleesi oli tosi hieno, en melkein malta oottaa, että kuvagalleria julkaistaan ja muutkin näkevät sen. :)

 28. Reply
  Janni

  Löysin blogiisi, kun ystäväni mainitsi Muita Ihania. Pitihän tulla tarkistamaan, kun niin kiva nimikin! Ihastuin kovasti tuohon piparereunakuvioon ja tein jo parit pipotkin. Villatakki innostaisi myöskin, en vain ole koskaan ennen sellaista neulonut. Siinä olisikin hyvä haaste uuteen vuoteen. :)

 29. Reply
  Laura

  Hei vain, pohjoisen tyttö täällä. Mie oon jo jonkin aikaa lukenut ihanaa blogiasi. En muista ennää yhtään, että mistä tänne löysin. Kait se oli taas yksi niistä kerroista kun "surffasin" blogista toiseen ja löysin matkaltani mahtavia blogeja. :) Jäin koukkuun, niin hyvän mielen sun blogista saa. Sun kirjotuksista huokuu sellanen positiivinen elämänasenne, käsityöt ja ompelukset ja kaikki on niin ihania. Tätä blogia ei voi lukea ku hymy huulilla. Jatka samaan malliin. :) <3 (Ainiin, ja noista pilvireuna neuletakeista ja piposta.. ne on ihan super IHANIA! Itte en osaa kutoa kuin yhdellä värillä, pitää ehkä opetella. Onneksi pojan kummitäti neuloi pilvipipon joululahjaksi, äitin pyynnöstä. ;))

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos! Saat blogistani siis juuri sitä, mitä haluankin antaa. :) Ja kummitäti otti hyvin vinkistä vaarin :)

   ps. superhelppo syyspipo on oikeesti superhelppo, sanovat muutkin yksväristen tekijät :)

 30. Reply
  Anonyymi

  Moikka!
  Mie löysin sun blogis(vanhan) joskus kässäkerhon sivuilta, ja siitä asti oon seurannut sun blogias,
  joka on muuten hurjan mahtava. Sulta saa kauheesti inspiraatiota ja sun tekeleet on ehkä hienoimpia mitä oon koskaan nähnyt♥
  Mun ois tarkoitus tän tai ens viikon aikana laittaa joko isoveikalle viestiä, josko se viittis käydä Lankamaailmassa(kun asuu Oulussa) katsomassa mulle lankoja tohon villatakkiin ja tois ne sitten parin viikon päästä kun tulee käymään(isoveikka ei oo joka viikko innokas kulkemaan Oulusta Jyväskylään bussilla;)) tai sit tilaan ihan nettikaupasta tai ostan livenä:)
  Toi takki on vaan niin söpö, tällä hetkellä mun pitäis väkertää serkkutytölle, -pojille ja ittelleni tommoinen takki, ja tietysti mulla on jo langat katotunna pilvisukkiin, jotka tulis ittelleni:) Täks kesäksikin teen varmaan jonkinmoisen Pilvenreunalla- takin, ehkä pienin muutoksin (mm. lyhyet hihat ja lyhyt selkäosa, eli siis boleromallinen), kun omat rippijuhlat ois kesän lopulla ja kummitäti on luvannut tehdä mekon, niin tarviihan mekon kaverina olla pikkuneulekin, jos sattuu tulemaan kylmä päivä:)
  Kiitos hurjan paljon ihanasta blogista, toivottavasti kerkiäisin useammin kommentoimaan, luen siis joka postauksen pari kolme kertaa, mutta harvoin kommentoin… koitan parantaa tapojani
  terveisin Henriikka

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiva kun oot! Upea anekdootti, en muista, mutta hyvinkin mahdollista. Olin siellä silloin! Ens kerralla vaihdetaan sananen jos toinenkin, ok? :)

 31. Reply
  Milja

  Enpä minäkään muista mitä kautta ja milloin tänne löysin, mutta täällä ollaan kumminkin, ihanan ja inspiroivan blogin lukijana :) Ja mahtavaa, vihdoinkin Pilvenreunalla-kuvagalleria! Pistän omani tulemaan pikimmiten :)

 32. Reply
  tutteli

  Terkkuja Kuusamosta! Mie olen seurannut blogiasi vuosia, Tilli Mössönpoika ja muita ihania – ajoista asti. Olisinko eksynyt Inspiroidu – blogin kautta joskus tänne? Paperiaskartelujen lisäksi olen ihaillut kirjontatöitäsi ja pehmokitaran jos joskus saisin pojalleni niin olisin taivaassa ;) Pilvisukat ovat myös jääneet mieleen. Hauska juttu on, että tuttusi/kaverisi/ystäväsi vanhempien koti taitaa olla tuossa takapihan toisella puolen. Ystäväni mainitsi tuntevansa sinut, kun käsityöblogeista puhuttiin :)

 33. Reply
  Regina

  Hei Kajaanista. :——–) Olen harrastanut käsitöitä jo pitkään, mutta löysin neuleblogien inspiroivan maailman vasta muutama kuukausi sitten. Jonkin toisen blogin kautta päädyin kai tänne. Tykkään kovasti tästä blogista, vaikka oma tyylini on erilainen.

 34. Reply
  saara

  Löysin blogis viime keväänä. En enää muista miten… Ihastuin täysin! Oot osasyyllinen siihen et mun sisäinen kässäihminen syntyi uudestaan :D Oon mä tekniikat osannu jo pitkään, mut aina ei ollu inspiraatioo. Samoihin aikoihin aloitin työt päiväkodissa ja yhtäkkiä kaikki lapselliset jutut alko kiinnostaan. Sun ihanuudet ruokki sekä mun käsityö- sekä leikkisyysnälkääni :)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Ihanaa, että oon herättäny käsityöinnon. Sitä tuntee itsensä aika voimakkaaksi :) Kuulostaa sille, että elämääsi tuli muutos ja aivan hyvä sellainen. :)

 35. Reply
  Paula

  Moi! Minä joskus osuin siihen vanhaan blogiisi vuodatuksessa ja olen siitä asti seurannut. Oisko se ollut joskus kun teit niitä imetysnukkeja? Tein sitten itsekin pari sellaista :) Mukavaa seurata, kun teet monipuolisesti erilaisia käsitöitä, itsekään en jaksa aina samaa.

 36. Reply
  Anonyymi

  ihan mahtavia kommentteja! mää olin vauvankaipuinen ja jonkun sattumuksen kautta bongasin blogisi. olit raskaana ja ompelit ihania pikkiriikkisiä juttuja sun tulevalle vauvalle. kauankohan tästä on aikaa, kuus vuotta?? nyt mullakin on lapsi ja sillä piparipipo ja monta muutakin itse tehtyä juttua. iik, aikasta ihanaa :)

  hanna

  1. Reply
   Tiina Post author

   No niin on mahtavia! Ja kyllä, kuus vuotta sitten on ollu viimeiset kuukaudet ennen vauvaa. Nyt ne pikkiriikkisjutut on todella pikkuisia verrattuna tyttöön. Ihanaa kyllä! :)

 37. Reply
  äiti ja tytär

  Heipsan! Ensin haluan kiittää ihanan ihanasta blogistasi! Tykkään erityisesti kaikista vaaleanpunaisista pikkujutuista täällä, jotka piristävät päivää :) Löysin tänne noin vuosi sitten, kun löysin ja innostuin käsityöpäinotteisista blogeista. Tämän ja muutaman muun innoittamana uskaltauduin perustamaan myös omani viime syksynä. Ja ainiin, olen viimeisiä lukiopäiviä viettävä tyttönen :)
  – tytär

 38. Reply
  Anonyymi

  Moi Tiina! Löysin sun blogin tänä syksynä ihan sattumalta varmaankin toisen blogin kautta ja tein sun innoittamana elämäni ensimmäisen villatakin 1-vuotiaalle pojalleni. Ja siitä tuli i-ha-na! En tiennyt, että villatakin tekeminen olisi niin helppoa:)

  Veera

  1. Reply
   Tiina Post author

   Hienoa! Onnea ensimmäisestä villatakista! Olkoon takkien tekoa vielä pitkälle tulevaisuuteen, se on hieno harrastus ja eikö, ihan helppoa! :)

 39. Reply
  Lyde

  Liityin lukijaksi vanhaan blogiin jo joskus pari vuotta sitten, ja siitä asti jokainen postaus jonka olen sulta lukenut, on saanut huokaamaan ihastuksesta :-)

 40. Reply
  Anonyymi

  Muitaihania-pipogallerian kautta päädyin lukijaksi viime syksynä. Pipo tuli tehtyä. Niiiin ihania juttuja! :) t. Outi Vihdistä

 41. Reply
  Anonyymi

  Etelä-Pohjanmaalta huomenta! Eksynyt olen useamman kerran blogiisi, kunnes huomasin, että palaan lukemaan aina uudestaan ja uudestaan.. Syyspipoja on tullut tehtyä kiitettävästi, niin itselle kuin pikkuväelle (omille ja muiden omille :) Kaikki täällä on niin ihanaa! Koulun jälkeen ei juurikaan ole käsityöt innostaneet, vuosi sitten aloin virkata ja kiitos sinun blogin, kaivoin myös sukkapuikot esiin.. :)

  Heidi

 42. Reply
  milla

  No pakko liittyä kommenttiTulvaan,minä rustaan täältä ilosaari-kaupungista :)en muista mistä eksyin sillon sinne vanhaan mutta ONNEKSI eksyin. Sulla on niin ihana persoonallinen ote kaikkeen – "rispektii"sille! ;)

 43. Reply
  Dora

  Hey, i found myself here through a picture on Pinterest with your fabulous +quilt! I love your work and i'm making a sweater for my son inpired by your cardigans. I started knitting this summer and i'm really impressed by the way you change color without leaving marks….

  Keep up the good work, i will follow ;)

 44. Reply
  Anonyymi

  Moikka! :)

  Mie oon lukenu siun blogia jo hirmusen pitkään. Joka kerta ihastelen tuotoksiasi. Oot vaan niin supertaitava!! :)
  En muista yhtään, miten mie ekan kerran blogiisi oon eksyny, luultavasti jonku toisen blogin kautta. Joskus oon ehkä kommentoinukki siulle jottain, mutta voisin jatkossa rueta harrastamaan sitä useemmin :)
  Siun ansiosta, uskaltauduin syksyllä tarttumaan pitkästä aikaa puikkoihin, ja tein elämäni ensimmäistä kertaa pipon, superhelpon syyspipon. Ja olit oikeessa, se oli superhelppo! :D Nyt työn alla on muita ihania-pipo, ja säärystimet. Olen innostunut, jee! :D

  Kiitos sinulle, oot mahtava inspiraationlähde! :)

  Anniina Jyväskylästä :)

  (miut löytää instagramista anniina84 )

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kommentit on aina kyllä kivoja, kannattaa harrastaa sitä. :) Ja ihanaa, että uskalsit! Nimi kertoo siitä oleellisen, just sen että kuka vaan voi tehä sen ja on helppo. Mahtavaa, jatkahan! :)

 45. Reply
  Anonyymi

  Heippa Tiina.
  Vauvaa imettäessä harrastukseksi on muotoutunut netin selaaminen ipod:lla ja eksyin viime viikolla tänne: http://poppelina.blogspot.fi/2012/12/pienet-ja-tarkeat.html ja sieltä tänne sun ihanaan maailmaan! Nyt olen lukenut vanhan blogisi ja tämän nykyisenkin kokonaan läpi ja olen niin täynnä inspiraatiota että en ole ennen ollut (muun muassa takkisi, hernepussit, lumihiutalepallo, pipot ja pehmolelut ovat saaneet minutkin haluamaan kokeilemaan sentyyppisiä juttuja). Mielessä pyörii myös blogin perustaminen omien inspiraation tuotosten esittelyyn. Mielettömän ihania juttuja teet, olet supertaitava! :) Juttujasi odotellen, Sansane

 46. Reply
  sku

  En muista olenko ikuna sulle mitään kommentoinut, mutta nyt paljastan kaksi asiaa. Ensimmäinen on se, että olen aikoinani löytänyt sinut ja blogisi myös sen tv-jutun innostamana ja sitten uudemman kerran, kun ymmärsin innostua vähän käsitöistäkin (tosin olen vielä innostumisvaiheen ensimmäisessä osiossa eli tarkkailen kaikkea ihanaa, mitä muut tekevät, en ole ite vielä osaaja). Toinen asia, joka mut tänään tänne johti, on se että tunnistin ihanan piposi kaupungilla ja ajattelin heti, että voisinpas joskus itekin osata tehä sellasen.

  1. Reply
   Tiina Post author

   Hienot paljastukset! Ensimmäinen vaihe on jo paljon, siitä on hyvä jatkaa. :) Minutko näit vai jonkun muun? :) Kun mää en oo nähny vielä ketään superhelpossa pipossa! En malttais oottaa että näen! :) Se on helppo, suosittelen kokeilemaan sen neulomista. :)

 47. Reply
  rinderella

  Mie ihastuin vuosia sitten siun vanhaan blogiin, siun juttuihin ja värimaailmaan, ja sitten kadotin sen. Apua että harmitti, en vaan löytäny sitä enää. (kone siis kaatui, vei kirjanmerkit enkä muistanut blogin nimeä) Löysin tämän blogin viime kesän/syksyn taitteessa kun itse koetin aktivoitua taas blogimaailmaan, mietin hetken että ompas ihanaa ja jotenkin niin tuttua… Kunnes yhdistin! Pilvenreunavillis on täälläkin tehty, on se niin ihana! "Valitettavasti"joudun tekemään toisen, edellisestä tuli niin iso että menee ehkä parin vuoden päästä. Sen siitä saa kun ei tottele ohjetta… :D Oot kyllä yksi miun lempparinäpertäjistä, huokailen aina ruudun ääressä ja mietin että voi kun miekin olisin noin taitava. <: Oon jopa ajatellut ruveta kirjomaan, tarpeet löytyy jo muttei sopivaa inspiraation puuskaa. Sitä odotellessa…

  1. Reply
   Tiina Post author

   Oi voi, mikä kamala kohtalo, siis se, että joudut toisenkin neulomaan (kirjanmerkkijutun ymmärrän, itsekin saman kokeneena). :) Kirjomistakin kyllä suosittelen, se on ihanan vapaata! :)

 48. Reply
  norsis

  Mä muuten löysin aikoinaan blogisi siten kun googletin pallukkarahia. Olin just ostanut Surrur-kirjan ja tehnyt sellaisen ja halusin nähdä millaisia muut on tehnyt. Silloin muistaakseni päädyin Vuodatuksen blogiisi ja ihmettelin suuresti että miten himpurassa en ollut törmännyt blogiisi aiemmin vaikka niin aktiivisesti blogimaailmassa oon pyörinyt AINA. Oot kyllä superihana!

 49. Reply
  ps

  Olen nyt reilun vuoden päivät seuraillut blogiasi, ja kuten joku aiemmin kirjoitti, saatan miekin lukaista jotkut postaukset useammankin kerran.
  Töissäsi ilahduttavat yksilöllisyys ja tekijän näköiset värimaailmat! Ihailen tapaasi esitellä asiat positiivisesti ja kauniisti. Säihkyvää talvea!

 50. Reply
  Anonyymi

  Hei. Eksyin blogiisi jonkun toisen blogin kautta ja tykästyin heti kovasti. Olen myös itse Tampereelta ja myös kahden pienen ja ihanan, tytön ja pojan äiti. Blogissasi on niin ihania juttuja ja tulen aina hyvälle mielelle juttuja lukiessani. Iso kiitos siis. Jatka samaan malliin!

 51. Reply
  Ruut

  Moi, mun nimi on Ruut.
  Eksyin tänne viime vuonna —en enää muista miten ;) mutta siitä lähtien olen kyllä säännöllisen epäsäännöllisesti seuraillut sun blogia. Ja tykkään kovasti. Ihana tunnelmia ja monenlaista inspiraatiota. Jouluksi tein sun pipo-ohjeella yhden lahjapipon ja olen tuumaillut niiden tumppujenkin tekoa. Kiitos ohjeista ;)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Hei Ruut (yks mun lempinimistäni, siis joista tykkään, tiinasta ei ruuttia saa väännettyä! ;))

   Kiva, että tykkäät! :) Ja ole hyvä ;)

 52. Reply
  Kaunis Nelli

  Viime vuonna tänne löysin jotain kautta, en muista. Näin, luin ja jäin :)

  En ole koskaan kommentoinut, johtuu lähinnä siitä, että syötteessä on parisataa blogia joita seuraan. Jos niitä kaikkia kommentoisi olisi se kokopäivätyö (hah…. vois olla jopa hauskaa…) Keskityn mäyräkoirablogeihin koska itselläni on sellainen maustettuna käsitöillä silloin kun niitä valmistuu.

 53. Reply
  Anonyymi

  Mäkin löysin tänne aikoinani tieni jonkun toisen blogin kautta. Ja tunnistin sut sitten siitä yhdestä ohjelmasta myöskin :)
  Mä en osaa tehdä käsilläni yhtään mitään. Mut rakastan kaikkia käsintehtyjä juttuja. Ja haaveilen siitä, että joskus joku heiluttaisi taikasauvaa mun kohdalla, ja antaisi mulle käsillä tekemisen taidon. Olen väsenkätinen, ja koulussa sain opettajan, jolle vasenkätisyys oli kirosana. Ei suostunut minua opettamaan, piirtelin luokan takaosassa kun muut teki hienoja juttuja. Äitini kyllä yritti opettaa, mutta opettaja oli saanut minut uskomaan huonouteeni, ja annoin itkun kanssa aina periksi. Nyt minulla itselläni on 5-vuotias tytär, ja toivon todellakin että hän saa koulussa paremman opettajan. Ihailen valtavasti töitäsi, voi miten olisikaan upeaa tehdä omalle lapselleen vaatteita ja muita juttuja ihan itse! Kiitos blogistasi, vaikka en itse osaa, niin mielellään silti ihailen toisten tekemiä juttuja :)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Voi ei, se on kamalaa miten opettaja voikaan toimia noin ja että se jää ikuisiksi ajoiksi se asia vaikuttamaan. Mulla on sama liikunnan kanssa. Olin toiseksi lyhin eli usein näyttämisvuorossa ja se aiheutti sen, että liikunta ei oo mun juttu, vaikka tiiän, että ihan hyvin vois ollakin.

   Ja tiiäkkö, mää uskon, että osaisit! :) Ja kiva, kun kommentoit! :)

 54. Reply
  Aniliini

  Heps, Aniliini tässä! En muista yhtään mistä tieni tänne löysin, mutta ei se haittaa! Onneksi löysin, sillä nyt multa löytyy maailman nätein villatakki! Miesten villatakki olis ihan loistava idea – mähän pistelisin menemään sellasen Miehelle hetimiten!

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiva, kun löysit ja mää oon iloissani myös että löysin sun luo. :) Ja sulla on kyllä hieno villatakki! ;) Ehkä sen miesten ohjeenkin teen, tarvin vaan ehkä jonkun mallin sinne alle ensin. :D

 55. Reply
  Anonyymi

  Hei,

  en muista kuinka tänne löysin, mutta ei siitä kauaa ole. Olen opiskelija, joka on viime vuonna aloitellut luovia harrastuksia. Olisi tarkoitus myös opetella neulomaan paremmin.

 56. Reply
  Anonyymi

  Löysin blogin aikoinaan Hupsistarallaa-blogin kautta. Kysyisin sellaista, että jos haluaa vaikka sukkiin tai lapasiin tehdä sitä "piparireuna" vai "pilvenreunalla" kuviota, niin tehdäänkö se kuvio vain samalla ohjeella kuin siinä Superhelpossa syyspipossa, vai pitääkö silmukkaluvut tms olla erilaiset? :)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Hyvää reittiä oot tullu. :) Ja tuota niin, oon tainnu tehä joka työhön vähän omanlaisen sen kuvioinnin, koska just riippuen silmukkamääristä, mutta siis soveltaen onnistuu! :)

 57. Reply
  Mira Ekonen

  Olen lukenut blogiasi jo vuosia, Tillimössönpojan -ajoista lähtien. En tiedä miten eksyin, koukkuun jäin. Olen huono kommentoimaan, linkittämään tai mitään muuta sellaista. Mutta olen usein mykistyneenä katsellut töitäsi, ne ovat upeita. Innolla odotan, mitä tänä vuonna valmistuukaan. Terkkuja!

 58. Reply
  Elina

  Luin blogiasi jo aiemmin, mutta lokakuussa vähän nauratti, kun seisoin liikennevaloissa takanasi oman pieneni kanssa, sinä omiesi. Se nauratti, että meikäläisen syysvarustus oli nyysitty täältä – villasukkia myöten :)

 59. Reply
  Mari

  Löysin Tilli Mössönpoika -blogisi jonkin toisen käsityöblogin kautta pari vuotta sitten. Siltä istumalta siitä tuli yksi suosikeistani. Blogisi kautta innostuin erityisesti kirjomisesta. On paljon mukavampaa tikata tilkkupeitto käsin, vähän harakanaskelin, kuin survoa peittoa ompelukoneen alle. Ja lopputulos on aina upea.

  Ihailen töidesi värimaailmaa, veikeitä ideoita ja aina niin kauniita kuvia. Olet taitava!

  1. Reply
   Tiina Post author

   Niinpä, eikös ookki? Minusta käsintikkaus on ihanan vapaata ja rentoa ja lopputulos paljon upeampi joka kerta kuin että sen olis tehny koneella. :)

   Kiitos Mari!

 60. Reply
  Anonyymi

  Eksyin sattumalta blogiisi vuosi takaperin ja ihastuin! Teet valloittavan ihania käsitöitä joiden johdosta tulee hirmuinen palo itsellekkin tehdä jotain :). T. Katja

 61. Reply
  Pinja

  No jätänpäs minäkin tänne puumerkkini. Olen seurannut sun blogia suurin piirtein sen pari vuotta mitä olen täällä blogimaailmassa pyörinyt -sitä ennen kun elin ihan pimennossa :)

  Sun blogi, luomukset, kuvat ja värit on vaan niin upeita, suloisia ja inspiroivia. Ihana oot! Kiitos!

 62. Reply
  Anonyymi

  Mä löysin sun edellisen blogin joskus sen loppuaikoina, muistaakseni vuonna 2011. Siitä asti oon käyny lukemassa kaikista ihanista käsitöistäs :) Itekkin olen yhdet sukat sun kuviolla tehnyt :) Ja veikkaan et oon yks tän blogin nuorimmista lukijoista, oon vasta tämmöne "koulutyttöne", siis ylä-asteella 8-luokalla ;)
  Parasta sun käsitöissä on ihanat väriyhdistelmät! Ja muutenkin ne on tosi inspiroivia! Kiitos!

  t. TS

 63. Reply
  sanna matilda

  Minäkin lueskelin jo vuosia sitten Tilli Mössönpoikaa (en muista kuinka sen löysin). Vaikkei tämän oman värittömyyteni perusteella uskois, niin rrrakastan värejä pursuvia (ja tietty muutoinkin niin taidokkaita ja mielikuvituksekkaita!) töitäsi. Ite en vaan osaa pelata värien kanssa, joten jätän sen ilomielin teille jotka osaatte. Oot kyllä ihan ammattilainen! :D

  1. Reply
   Tiina Post author

   No, täytyy myöntää, että ihan heti ei uskois, että mun värimaailma olis rakkausjuttusi. Mutta sitten taas, mää ihailen teidän värimaailmaa. :) Kiitos! :)

 64. Reply
  Outi ♥

  Moikka, mä oon Outi. Mä ihastuin suhun eka telkkarissa. On muuten ainoa kerta kun olen äänestänyt siinä ohjelmassa ja sua tietty. ;) Ihmettelin ja ihastelin, miten mielikuvituksellinen ihminen sä ootkaan.

  Sitten joskus vahingossa eksyin sun blogiin ja olin ihan täpinöissäni tietty kun sain taas seurata sun innostavia juttuja.

  Oon nähnyt sut pari kertaa kaupassa ja hihitellyt mielessäni, että siinä sä nyt oot, mutta en oo uskaltanut tulla moikkaan koskaan. Mitähän mä sulle edes sanoisin, kun ethän sä tunne mua. ;)

  Aivan mahtavaa tätä vuotta sulle! Jatka samaan malliin.

  1. Reply
   Tiina Post author

   Moikka! Ja hei kiitos, myös äänestäsi! :) Ja tiiäkkö, ens kerralla kun näät, niin tuu sanomaan, että oot outisydän, kyllä mää muistan :) Voidaan jutella niitä näitä heh :D Ja hyvää tätä vuotta sinne kans!

  2. Reply
   Outi ♥

   Täytyy tulla sit moikkaan, jos nähdään vielä. :)

   Niin ja oon mä muuten tilannut sun kaupasta joskus tulitikkuaskin ja rintakorunkin. Molemmat ovat edelleen ahkerassa käytössä.♥

 65. Reply
  HannaKonna

  Siis joskus kauan sitten jotakin kautta uteliaisuudesta kurkkasin Tilli mössönpoika-blogiin kun kuulin sen olevan sen taannoisen BB-tähden blogi. ;) Jotenkin jäit kyllä niin erottuvasti mieleen tv:stä ja blogijuttuja jäin seurailemaan vuosiksi enemmän tai vähemmän aktiivisesti.

  Olen ollut huono seurailemaan kovin monia blogeja, mutta täytyy sanoa, että juuri tämä blogi on ollut niitä harvoja, jonka jutut tulee usein vilkuiltua. :)

 66. Reply
  Taru

  Hei,
  Löysin blogisi vuosi sitten sattumalta, olisinko eksynyt jonkun toisen blogin kautta ja ihastuin heti. "Muita ihania"-pipoa neuloin innolla, mutta myöhemmin pipo joutui roskikseen, malli oli ihana, mutta pipon neulomisen aikaan elämässä tapahtui ikäviä asioita, joista pipo aina ikävästi muistutti. Meni yli puoli vuotta ennen kuin innostus neulomiseen taas alkoi löytyä ja ennen sentään neuloin "aina". Käsityösi ovat uskomattoman kauniita, ihanaa väri-ilottelua, josta tulee hyvälle tuulelle :)
  Nyt olen saanut lähes pakkomielteen Pilven reunalla neuletakista, sellainen on tehtävä :) Kaappien kätköistä löytyy sitä kutittavaa Isoveljeä, jolla ajattelin lähteä liikkeelle. Tyttöni ovat jo koululaisia, joten joudun vähän soveltamaan varmasti ohjetta, mutta eivät ole enää niin tarkkoja, vaikka vähän kutittaakin ;)

  Kiitos sinulle mukavasta, innostavasta blogista!
  – Taru

 67. Reply
  Milla

  Itse olet. Mä seurasin sun blogia käsityöjuttujen vuoksi aina silloin tällöin. Sitten huutokauppasit juttuja, olisin halunnut vauvan makuupussin, mutta sainkin haalarin. Ja hyvän, ihanan, uuden ystävän. Kiitos Tiina.

 68. Reply
  Hanna

  En yhtään muista mitä kautta blogiisi eksyin, mutta ihastuin iloiseen blogiisi. Näin jollain sivulla kuvan ihanasta tilkkupeitosta, johon oli jäljitelty lasten piirustuksia ja jäljet johtivat tänne. Täällä tulee aina hyvälle mielelle, värit piristävät :)

 69. Reply
  Anonyymi

  Heissan!

  Minä eksyin joskus takavuosina Tilli Mössönpoika -blogiisi, olikohan Oululaisen Neulovan Nartun blogin kautta, jos oikein muistan..? Vielä silloin en tunnistanut sinua telsusta tutuksi, mutta sittemmin kyllä on kellot soitelleet senkin asian suhteen. Oon kotoisin Oulusta, vuosimallia -70 ja monesti miettinut, jo silloin sen yhden telkkariohjelman aikaan, että olenkohan mahtanut tuntea sinut lapsena irl tai tavata jossain? Ainakin olet aina tuntunut ihan hurjan tutulta. Tai sitten vain ihastuin käsitöihisi ja sinuunkin niin kovin että tunnut tutulta.
  Nykyisin ehdin blogeja lukemaan harvakseltaan kun elämä tuntuu niin kiireiseltä, mutta joka kerta kun käyn kurkkaamassa blogiasi, saa sen visuaalinen maailma hymyn huulilleni. Miten joku osaa katsellakin elämää ja asioita noin ihanalta kantilta? Oma käsityötyylini on todella erilainen, teen paljon simppelimmän näköistä silloin harvoin kun ehdin käsitöihin tarttumaan. Mutta jokin jännä näissä kirjomuksissa ja väreissä viehättää, melkeinpä terapiasta käyvät pelkkinä kuvinakin tähän maailman ankeuteen. Ja taituruutesi varsinkin noissa käsin tikkauksissa ja kirjonnoissa on vähintäänkin pipon-noston paikka, olet ihan älyttömän taitava. Ihanaa jatkoa sinulle Tiina ja toivottavasti saamme vielä tulevaisuudessa sinulta paljon paljon hyviä bloggauksia & ideoita meidän lukijoiden iloksi.
  T: Ritutiina

 70. Reply
  Seijasisko

  Hei ,

  olen Seijasisko Oulusta ja n. kymmenen minuuttia sitten löysin blogisi kun etsin uusia myssymalleja. Käsityöt ovat ykkösharrastus minulle ja hyvän tekeväisyys on lähellä sydäntäni ja etenkin sytomyssyily. Nyt laitan tämän blogisi seurattaviin ja tervetuloa vastavierailulle Seijasiskon Käsityblogiini. http://seijasisko.blogspot.fi/

Leave Your Comment