Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

TALOT PUIDEN TAKAA

Jos elämässä olis rajattomasti aikaa vain ja ainoastaan kaikelle kivalle, niin tekisin mielelläni paljon piparitaloja. Oon joskus tehnyt omasta päästä taikoen melkoisia kartanoita ja siltoja seuraaviin maihin ja uimakopeille. Mutta koska varsinkaan äitihenkilöillä ei liikaa aikaa ole, niin huomasinkin ilahduttavani lapsiani tänäkin jouluna piparimaisemalla. Viimejouluinen oli niin helppo tehdä ja kiva ja hieno, että siks. Eilen illalla laitoin lapset nukkumaan ja aloin loihtia taloja ja puita. Oon kyllä melko kärsimätön, tavallaan, en kauheasti suunnittele mitä teen, leikkelen veitsellä vaan ja laitan paistumaan. Sama koristelussa (paitsi tällä kertaa asettelin omenapuuhun strösseleitä yksi kerrallaan, että ehken niin kärsimätön olekaan) ja varsinkin siinä vaarallisimmassa vaiheessa, kun sulalla sokerilla leikitään. Silloin talot ja puut menevät sinne mikä on lähin sopiva paikka, koska äiti on varoittanut kyllä, että se kuuma sokeri on to-del-la vaarallista. Kolmekymmenkaksivuotias uskoo siihen edelleen. Tästä tuli aikas kiva, karkkimainen, söpö ja meijän perheen näköinen.

✖✖✖✖✖✖✖

If life would consist of an unlimited amount of time, and only of things that are nice and fun, I would make a lot of gingerbread houses. I’ve made huge houses before, but this time I decided to make a gingerbread landscape again, like last Christmas. I made it because it’s just so easy to make, and it ends up so nice. Last night, after putting the kids to bed, I began to make the houses and trees. I admit that I’m very impatient (kind of), and I don’t plan anything before doing it, so I just cut the parts and bake them. The same thing applies to decoration, even though the most dangerous part is with the melted sugar (OK, this time I didn’t improvise wit the apple tree sprinkes: I placed them one at the time, not so impatient, huh?). The houses and the trees will go to the nearest suitable place, as my mom has warned me that hot sugar is r-e-a-l-l-y dangerous. So, at 32 years of ages, I still believe it.
This gingerbread landscape is pretty nice, candy-like, cute and represents our Family.

23 Comments

 1. Reply
  julia

  Mun arkkitehtitaidot ei ole koskaan riittäneet kolmiulotteiseen piparitaloon, mutta jos ei haittaa, niin voisin lainata tätä ideaa! :) Itse asiassa muutama päivä sitten ihastelinkin sitä viime vuoden tekelettä, ihan huippuhienoja molemmat!

  1. Reply
   Tiina Post author

   Juu tee toki oma maisema! :) Ja hei, jumituin lukemaan blogianne, joka on ihana. Niin raikas ja elämänmakuinen ja vaikka oon melkein puolet vanhempi, niin jumituin lukemaan ja heijastelemaan asioita omaan nuoruuteen :)

 2. Reply
  Mira Ekonen

  Aivan mielettömän ihana tunnelma. Mulla tänä vuonna odottaa Ikean valmiskakkutalo. Aina olen itse värkännyt, tänä vuonna ajattelin laiskuuttani ostaa valmiin, siksi se ei varmaan innosta kasaamaankaan.. Mukavaa joulunodotusta!

 3. Reply
  Tuuli

  Siis vau miten hieno! Enpä ole tullut ajatelleeksi, että voisi tehdä piparimaiseman – sehän on kuitenkin kaiketi aika lailla yksinkertaisempaa kuin linnojen rakentelu.

Leave Your Comment