Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KERÄSTÄ SAA!

Pilvenreunalla-villatakeista on nyt saatavilla ohje 1-2-vuotiaalle lapselle sekä aikuisen malliin. Niitä saa Kerästä tietty! 

My knitting patterns are now available from Kerä shop, but unfortunately in finnish only. 

11 Comments

 1. Reply
  Tuuli

  Minulla on juurikin kesken pikkuinen Pilvenreunalla-neule. Kunhan se valmistuu, pitänee tehdä itselle myös! Kiitos upeista ohjeista :)

 2. Reply
  karo

  voi ei ihastuin täysin ! harmi että omat taidot jäävät siihen sukkien ja lapasien yms tekemiseen.. onneksi äiti kuitenkin kyseli eilen että tarttisko tehä jotain , vois tästä vinkata ;)

 3. Reply
  Tuuli

  Nyt kun olen tuota vauvan villapaitaa tehnyt huppuun asti, täytyy kyllä valitettavasti todeta, että olen hieman pettynyt ohjeen tarkkuuteen. Esimerkiksi nappilista jatkuu kuvan villapaidassa huppuun asti, mutta ohjeessa ei ole nappilistasta muuta ohjeistusta kuin että sen voi tehdä joko neuloen tai virkaten. Lisäksi siinä vaiheessa, kun kaikki silmukat tulee laittaa pyöröpuikolle ja hihat kainalokoloihin, se ei mitenkään voinut onnistua. En ole mikään aloittelija neulomisen suhteen, mutta tämän kanssa sai pähkiä useampikin neulomistaitoinen ystäväni. Sukkapuikoillehan se työ olisi pitänyt laittaa, mutta kun ohjeessa puhuttiin nimenomaan pyöröpuikoista. Tämä on todella harmi, sillä pidän mallista ja olisin halunnut tehdä itsellenikin paidan, mutta en halua toistamiseen maksaa ohjeesta, joka ei ole tarpeeksi tarkka (ja suorastaan harhaanjohtava).

  1. Reply
   Tiina Post author

   Voi, ompas harmillista kuulla, että ohje on ollut hankala.

   Nappilistan voi tosiaan tehdä virkaten tai neuloen, tekemissäni takeissa niitä on molemmanlaisia, joten tästä syystä vaihtoehtoinen valinta. Ja riippuen tavasta, täytyy silmukoita nostaa tarvittava määrä, johon vaikuttaa myös tekijän käsiala, joten tarkkoja silmukkamääriä on hankala antaa. Ja silmukat toki kerätään sekä miehustasta että hupusta ja kaikki neulotaan/virkataan kerralla.

   Kaikkien kappaleiden nostaminen samalle pyöröpuikolle on tosiaan se tapa, jolla ohjeen mukaan (ja minä) takki kasataan. Itse olen onnistunut pyöröpuikkojenkin kanssa.

   En ole neuleohjemestari, ohje on kuitenkin koeneulotettu useammallakin taholla, mutta toki kukainenkin on tottunut omanlaisiin ja mieluisiin ohjeisiin ja tapoihin kuinka neule kasataan jne. Olen pahoillani aiheuttamastani mielipahasta ohjeen suhteen, toivottavasti neulomisintosi ei kuitenkaan laannu ja saat vastaisuudessa eteesi parempia. Leppoisia neulomishetkiä!

   ps. aikuisen neuletakki on täysin erilainen malli. :)

 4. Reply
  Anonyymi

  Pakko tulla antamaan oma kommentti ohjeesta..
  AIVAN MAHTAVA! Vaikka olenkin neulonnan suhteen varsinainen keltanokka, en ole ikinä edes villasukkaa tehnyt. (Jollain ihmeen konstilla onnistuin koulussakin sen välttämään :O) Ja sinne kouluajoille (15 vuoden taakse) ajoittuu muutenkin edelliskerran kokemukset ko. hommasta.
  Mutta silti onnistuin takin saamaan kasaan, ilman suurempaa hampaankiristystä. Välillä joutui turvautumaan KVG:hen, esim. "kantapääkavennusten" kohdalla, mutta onnistuin. Jälki ei varmasti ole yhtä siistiä, kuin mallikuvassa, mutta itse olen tyytyväinen.
  Kiitokset siis vaan kovasti ihanasta ohjeesta :) nyt vaan odotellaan, että käyttäjä kasvaa takkiin sopivaksi ;)

 5. Reply
  Koutun Koulu

  Uskomattoman söpö tuo lapsen villatakki! Ja olisi niin hienoa, jos jaksaisi kutoa tuon aikuisen version itselleen… Se näyttää siltä että siitä tulisi luottovillatakki samantien!

 6. Reply
  Hippityttönen

  Ostin tuon aikuisen ohjeen. Alan tekemään kunhan saan nämä nykyiset pikkutyöt pois alta. :)
  Silmäilin sitä eilen mutta oli pakko laittaa pois etten ala jo tekemään. ;)

  Onko se ohje tuollaiseen pitkään takkiin mikä sinulla on päällä? Haluaisin tehdä sellaisen vyötärömittaisen, mutta senhän varmaan voi siinä tehdessä sitten säätää vai mitä?

 7. Reply
  Johanna

  Hei!
  Tämä villatakki on aivan super-ihana! Saako aikuisten ohjetta vielä jostain? Lankakauppa Kerästä kyselin, mutta heillä ei sitä ole enää myynnissä. :(

Leave Your Comment