Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

SUPER EASY FALL HAT

Gauge: 15 sts/22 rows = 10 cm in stockinette stitch on 6.0 mm needle

Cast on 72 sts with the pink yarn (double) on 5 mm (U.S. 8) double-pointed needles. Divide the stitches evenly on four needles. 
Rows 1 to 6: knit 2×2 rib (k2, p2) for the entire row.
Rows 7 to 17: knit in stockinette stitch.


Knit the scallop motif:
Row 18: *k3 with pink, k4 with gray, k2 with pink, repeat from *.
Row 19: *k2 with pink, k6 gray, k1 with pink, repeat from *.
Rows 20-22: *k1 with pink, k8 with gray, repeat from *.
Next 17 rows: knit in stockinette stitch with the gray yarn.


Begin decreases for the crown:
Row 40: *k10, k2tog, repeat from * =s ix decreases in total.


On the next rows continue decreasing evenly across the rows, six decreases on every row. When you have a suitably small amount of stitches left, break the yarn and draw through the remaining stitches and pull tight.


Make a pompon, attach it to the hat and weave in all the ends. Put your hat on and go out! (You could also spray the hat with water first and let it dry, but that’s optional.)

23 Comments

 1. Reply
  Leena

  Heissan! Aivan superihanat nuo kaikki pilven reunalla-neulomukset!!! Ostin jo villatakki ohjeen :) ajattelin lykätä sen äidilleni tehtäväksi. Osaatko neuvoa langan suhteen? Haluaisin jonkun pehmeän langan. Niin makeat väriyhdistelmätkin sulla! Vau!

  1. Reply
   Tiina Post author

   :) No, en oo kauhean hyvä lanka-asioissa, kun käytän melko samoja aina. Kannattaa tutkiskella ohjeen antamien vahvuuksien mukaisia, siis jos mietit villatakkia. :) Pipoon suosittelen sellaista joka ei varmasti kutita ja tietty ihanimman värisiä! :D Tuossa omassani taisi olla pelkkiä jämälankoja.

 2. Reply
  Riksuli

  Sateiset syysterveiset Oulusta :) Minkä kokoiselle päälle ohje on? Itse isopäisenä harmittaisi aloittaa ja sitten purkaa ja aloittaa alusta silmukoita laskemalla :)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Oi kiitos, ouluterveiset on aina parhaita! <3 Ja oivoi, toivottavasti et oo jo menettäny intoasi, kun siis oleellinen osa ohjeesta ilmeisesti puuttuu… Mun pää on peruskokoa, 58cm ja ihan hyvin ohjeen mukainen pipo siihen sopii. Ja se on nimenomaan pipo, ei myssy, ei siis löysähkö (kuten esimerkiksi viimetalvinen pipo-ohjeeni). :)

 3. Reply
  Tuija

  Tosi hauska pipo, kiitos ohjeesta! Yksi asia vaan mietityttää ja se liittyy myös edelliseen kommenttiin. Voisitko kertoa oman piposi neuletiheyden ja vaikka ympärysmitankin? Ne tiedot auttaisivat kummasti langan valinnassa ja ohjeen soveltamisessa omalle päälle sopivaksi.

  1. Reply
   Tiina Post author

   Hei kiitos Tuija! Ja hyvä, että pyysit, kaikessa tohinassa en muista kaikkea ja on oleellinen osa ohjetta kyllä. :)

   leveys 10cm = 15s
   korkeus 10cm = 22krs

 4. Reply
  creacarmen

  Hi! What a beautiful hat! I'm going to make one this winter :) I noticed that the gauge is knit with 6mm needles, but you start knitting with 5mm needles. Do you change to 6mm needles after finishing the ribbing, maybe?

Leave Your Comment