Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KOLMAS PALLURA

Muuton yhteydessä luovuin kahdesta aikaisemmin tekemästäni pallurasta ja nyt löydettyäni sopivan kangasyhdistelmän, tein vihdoin uuden. Tähän kotiin sopivan. Kankaiksi valitsin Ikeasta löytämäni hienon vaaleanpuna-keltaisen printtikankaan ja saman kaupan musta-valkoraidakkaan puuvillan sekä harmaan pellavan. Ohje on nerokas lapsuuden helistimistä tuttu (Mari Savio & Kati Rapia, Surrur – tee oma marimekkosi) ja ihan hurjan nopeakin tuo on tehdä. Leikkuun jälkeen muutama sauma, täyttö, kääntöaukkojen ompelu ja tehotikit kasaan ommellessa ja tsadaa, valmista on!

♠…♠…♠…♠
I really love this book, Surrur – tee oma marimekkosi (Mari Savio & Kati Rapia), “make your own marimekko” in english, and especially a pattern for this funny ball-like thingy. I’ve done two of those before but when we moved, I gave those away. Now I finally made a new one, perfect to our new home! I found wonderful fabrics from Ikea, pink and yellow printed one, black and white striped one and one that’s made on grey linen. The ball-like thingy is finished almost TOO quickly: After cutting the fabric you only need to sew a couple of seems, to fill it up, to close the filling holes and add some stitches to strengthen the seam when putting all the parts together and VOÌLA!

24 Comments

 1. Reply
  K

  Itehän tein joskus kaks palluraa joiden tekoon meni yhteensä 16 tuntia. :) enkä edes oo ihan aloittelija ompelukoneen kanssa. Mun palluroissa halkaisija jotain 70cm valmiina. Sulla on selvästi tekniikka hyppysissä! :) ihanat värit olet valinnut!

  1. Reply
   Tiina Post author

   Ohhoh. Mulla on tuo vähän pienempi kuin sun, mutta ehkä se, että olis aiemminkin tehnyt, nopeutti toimintaa. Ja kiitti, tykkään kyllä noista väreistä! :)

 2. Reply
  Taitamaton

  Aivan ihana pallura!

  Kerros miulle Tiina, miten sie ompelet noi ulkolehdet yhteen? Millä langalla ja millä tekniikalla? Miun yksi- tänne- toinen- sinne- tekniikka ei oikein tunnu olevan hyvä, ja erikoisvahva nylonlanka on aivan törkeen liukasta, ja kun sitä yrittää vetää tiukkaan, niin sormet on rakoilla. Siis miulla

  1. Reply
   Tiina Post author

   :) Ompelin tuossa ne karhulangalla ja niin, että kaks ensin vastakkain yhteen ja jaloillani puristaen niitä lähelle toisiaan siina samalla,niin ei tarvi vetää lankaa ihan täysillä, ja sitten toiset vastakkaiset siihen "päälle" kiinni ja kaikki neljä parilla pistolla yhteen. En tajunnu tätä tapaa ennen, se oli hyvä tapa nimittäin!

 3. Reply
  JenniH

  Kiva kangasyhdistelmä! Ikeassa tosiaan on vaikka mitä kivoja kankaita! Pitäisi ostaa tuo Surrrururrr-kirja, on vain sekin hankintalista niin kovin pitkä! :)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kirjan onneksi saa varmasti kirjastostakin! ;) Ja ikean kankaat on lähitarkastelussa varsinkin aina tosi kivoja, jotenki kaikki siinä samassa ei inspiroi mua koskaan yhtään :)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Dear Katje, kysymyksesi ei ole ollenkaan tyhmä. :) Tuossa pallurassa on aika jämäkästi vanua sisällä, että kestäis ehkä semmosta kevyttä istumista, varsinkin lasten, mutta parhaimmillaan aikuiskäytössä tuo on, kun siihen nostaa jalat samalla ku istuskelee sohvalla :)

 4. Reply
  norsis

  Ääääää, miksen ole nähnyt tota kangasta Ikeassa, onkohan se ihan tositosiuutuus vai oonko minä puusilmä. Ihana kangas, haluun tosta syksyverhon! :) Ja ihana on pallurakin :)

 5. Reply
  Ruut

  Ihana!
  Ja hyvä muistutus siitä, että palluroiden teko on ompelulistoillani kunhan vaan pääsen ompelukoneen ääreen…
  Kiitos muuten kivasta blogista ja iloista syksyä!

  1. Reply
   Tiina Post author

   :D hahah. Niin mää sen sanoisin. Illalla ennen nukkumaan menoa leikkasin kankaat ja seuraavana aamuna ompelin palat yhteen (se on nopein vaihe!) ja täyttö ja kasaus, ja pallura oli ennen pikkukakkosta valmis! Alle vuorokausi, ja samalla lastenhoitoa, menee se nopean kategoriaan mulla! :)

Leave Your Comment