Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

SUPERHELPPO SYYSPIPO

Löysin niin ihanat vanttuut kaupasta, että ostin ne ja tein niille kaveriksi pipon. Nyt puuttuu enää niihin sopiva takki. Oikia järestys, sanomminä! Superhelppo syyspipo ja siihen ohje, olkaa hyvät!

Tiheys: leveys 10cm = 15s
korkeus 10cm = 22krs

Luo 72 silmukkaa vitosen sukkapuikoille. Jaa silmukat neljälle puikolle ja neulo 2 o 2 n yhteensä 6 krs. Neulo sen jälkeen 11 krs sileää, jonka jälkeen tee piparireunakuvio:

1.krs: *3s pinkillä, 4s harmaalla, 2s pinkillä* ja toista koko krs.
2.krs: *2s pinkillä, 6s harmaalla, 1s pinkillä* ja toista koko krs.
3.-5.krs: *1s pinkillä, 8s harmaalla* ja toista koko krs.
Jonka jälkeen neulo harmaalla 17 krs. 
Tee päälakikavennukset niin, että neulo 10 silmukkaa ja neulo kaksi oikein yhteen, toista tämä kuusi kertaa ja seuraavilla kerroksilla teen kavennukset samoissa kohdissa, eli kavennuskohtia on yhteensä kuusi. Kun silmukoita on jäljellä sopivan vähän, katkaise lanka ja vedä loppujen silmukoiden läpi. 
Tee tupsu, kiinnitä se, päättele kaikki langat ja pistä pipo päähän ja lähe ulos! Eikäku välissä kannattaa kostuttaa ja kuivattaa pipo, muttei oo tietty pakko. 
Itse käytin lankana Patonsin Fairytale Dreamtimea kaksinkerroin (ihanaa, pehmoista vauvalankaa, 100% villaa), suositellaan neulomaan 3,25 puikoilla ja tiheus on vyötteen mukaan 36 krs x 28s kymppi kertaa kympillä, eli jotain vastaavaa lankaa, kun käyttää, niin ohje toimii. ;)

PS. Poikasen ihana myssy on Erikan tekemä, Pyynikin pienpukimosta!

Leppoisia syyskuun päiviä kaikille! Ja hulluna neulomisintoa kaikille toivon, itsellenikin (ei nimittäin vielä huvita)! 

49 Comments

 1. Reply
  Kaisa

  Mun järjestys on ollut 1) puikot. Löysin tänään alesta. Seuravaaksi vuorossa 2) Google – neulomisen alkeet ja sen jälkeen 3) tämä pipo. Ohje tuli kuin tilauksesta (vai onkohan liian haastava?) ja 4) takki.

 2. Reply
  ety

  aivan ihania kaikki! minäkin kyselen tuon villatakin ohjeen perään… jos ensi kevääksi ehtisi neuloa! blogiasi ja luovuuttasi on aivan ihana seurata.

  1. Reply
   Tiina Post author

   Eikö oo ihanan pitkä? :D Siellä me piirrettiin pitkin pyörätietä, kaikkia pyöräilijöitä ennemmin nauratti ku tympäsi, ilmeistä päätellen :)

 3. Reply
  Rillirousku

  Tiina! Tämä täällä valittaa ja purkaa. Ei ole helppoa lain, kun neulomisälykkyys on alhainen. Ei taho tulla sitten millään piparia vaikka kuin yritän! Jatkan harjoittelua. ;D

  1. Reply
   Tiina Post author

   Oi voi. Kerro mistä kiikastaa niin koitan auttaa? Mulla oli aikoinaan ihan vähäniinku vastaanottoaikoja puhelimellakin kun kaksi kaveria (poikaa) neuloivat ja kyselivät apua, että saa soittaakin :D heh

  2. Reply
   Anonyymi

   Täällä ja yks hullukutoja päätti, et nyt teen ohjeen mukaan kivan ja HELPON kuvion :)
   2 krt. purkanu ja muutaman tunnin pähkäilyn jälkee hokasin :D
   Olisko rillirouskul kiikastanu samasta syystä ???
   Ite aloin tekee kuvioo värit väärinpäin ;)
   Nyt yritän lisempää. Kiitos

 4. Reply
  Anonyymi

  Terve! Ihanaa pipoa väkersin ja yllättävän nopeasti se kokeilijaltakin syntyi,mutta voi kummaa miten se puristaa piparireunuksen kohdalta! Onko jotakin vinkkiä miten langat saa "löysiksi" aina värin vaihtuessa, sillä nyt se pipari-kaistale ei jousta yhtään ja pipo ei mene päähän… Voi onnetonta kun ei puikot pysy käsissä,pitää varmaan kokeilla uudestaan. Mutta kiitos ihanasta ohjeesta kuitenkin!

  1. Reply
   Tiina Post author

   Terve!

   Voi itku miten on käynyt! No, mulla itselläni on aika löysä käsiala ja neulon kyllä kuviot aina myös niin, että lähes jokaisella värinvaihdolla kokeilen että lankalenkki ei ole liian kireä. Oikeastaan se on ainoa vinkki mitä mulla on antaa. Ehkä sun pitää purkaa ja koittaa uudelleen… Onkohan muilla samaa ongelmaa? Kertokaa rohkeasti jos on. En haluais olla lannistava ohjeentekijä :)

  2. Reply
   Anonyymi

   Kiitos vinkistä ja et ole ollenkaan lannistava ohjeentekijä, pipontekijällä vain ei vielä pysy langat hyppysissä! Kokeilen uudestaan!

 5. Reply
  Anonyymi

  Kiitos ihanasta ohjeesta!

  Tekaisin heti yhden, mutta vinkkinä muillekin einiinkäsityövelhoille, että ehkä kannattaa tarkistaa koko omasta langasta. Mulla tuolla silmukkamäärällä, yksinkertaisella 5-puikoille tarkoitetulla langalla ja vitosen puikoilla tehdystä piposta tuli sopiva talvipipo isopäiselle 5kk:lle. Mikä on ihan hyvä, sillä mulla on se isopäinen 5kuukautinen täällä kotona. :D Eli tolla ohjeella mä sain ympärysmitaksi 42cm (mittaa lyhensin vähän, etä tuli pienelle sopivaksi). Kyllähän se venyy hyvinkin sinne 50:iin asti ja sain venytettyä omaankin päähän, mutta sitten alkoi jo tosissaan pipo puristaa päätä. ;) Pitää vähän isontaa ohjetta itelle, että ei mee tukka niin pahasti lyttyyn, tai edes että ei tuu otsaan jäljet. :)

 6. Reply
  Nina

  Kiitos kovasti tän pipan ohjeesta!! Monessa blogissa oon törmännyt mutta hupsistarallaa oli laittanut linkin tänne,kiva juttu.Nyt pipo puikoille :D

 7. Reply
  E-J

  Hei iso kiitos ihanasta pipo-ohjeesta! Itsellänikin ekassa versiossa nuo langat kiristi, mutta toisen (onnistuneen) yrityksen jälkeen totesin että vika on neulojassa :)

 8. Reply
  Anonyymi

  Hei!
  Haluan uskaltaa tänä syksynä kutoa ihka ensimmäisen piponi!
  Kiitos vain upeasta mallista! Tämän haluan tosiaan toteuttaa, mutta…
  Mutta miten muutan ohjetta jos neulon Debbie Pliss Paloma langasta?
  Olen tosiaan aloittelija tämän harrastuksen parissa. Minulla on alopecia ja aion ryhtyä oikein pipojen tehtailijaksi, tosin itselleni. Paloma on ihanan lämmintä lankaa, joka varmasti lämmittää päätä, jossa ei ole hiuksia (alopecia on autoimmuunisairaus, joka aiheuttaa hiustenlähtöä, olen tällä hetkellä vallan hiukseton).
  Kaipaan tosiaan apuasi ohjeen muuntamisessa paksummalle langalle ja puikoille. Luulenpa, että kannattaisiko minun käyttää suositusta pienempiä puikkoja, jotta neuleesta tulee kuitenkin tiheä?
  Olisin äärettömän kiitollinen vastauksestasi!
  Lämmöllä Heli (norberttano@gmail.com)

Leave Your Comment