Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

+++

 

 

Tammikuusta asti ollaan äitini kanssa yhteisvoimin koukuteltu isoäidinneliöitä, eikä turhaan (muistanette nämä välivaiheraportoinnit: 1, 2, 3 & 4). Lähes 150 tilkkua tehtiin ja tässä lopputulos. Mun tähän astisen elämäni upein virkattu torkkupeitto! Tilkuista näkee kumpi meistä on tehnyt ja sikski tää onnistu näin hyvin, siinä näkyy me, äidin ja tyttären yhteistyö. Mää oon tästä(kin, taas!) ihan hullun onnessani. Ja mulla on ihan älyihana äiti! ♥

Tosi kova hommahan noissa neliöissä oli. Lankaakin meni (jälleen kaksinkertaista Maijaa, Novitan Isoveljeä, jämiksikin niitä vois sanoa.. heh, ja kolmea pinkkiä satunnaislankaa) paljon, en uskalla ees laskea määriä ja hyvin monta iltaa tilkkuja virkaten ja äidin kanssa puhelinkeskusteluja käyden siitä, montako pitää olla mitäkin (kumpikin inhosi harmaiden tilkkujen tekoa, joten niiden määrä hupeni työn edetessä, muuttuen kivemman värisiksi) ja kyllä mää melko monta iltaa päättelin ihan vaan langanpätkiä ja ompelin paloja yhteen. Tää oli mun ensimmäinen isoäidinneliötyöni ja mietin kovasti, miten olis parasta yhdistää tilkut. Halusin liitoskohdista mahdollisimman näkymättömät, joten ompelin ne yhteen. Vuoropistoin oikealta puolelta, silleen miten neulekappaleetkin yhdistetään. Musta tuosta tuli tosi siisti niin. Ja nurja puolikin on katseenkestävä.

Tykkään peitosta tosi paljon. En oo koskaan nähnyt vastaavaa toteutusta, joten oivalluksenkin ilo oli iso osa tätä työtä myös. Se on isoäidinneliöpeitto, joka ei näytä isoäidinneliöpeitolta! ♥

 

Loppuun vielä viihteellinen kuva toisesta viltin tekijästä, olkaat hyvät! Oikea plussamaatuska!

108 Comments

 1. Reply
  Anonyymi

  Siis WAU! Voi miten paljon vähemmän päättelyä, kuin monivärineliöissä ja mahtava lopputulos.
  Voisitko ystävällisesti laittaa tuon piparireunuksen ohjeen, kun en löydä mistään ja pipostakin se jäi pois…

  Kevätterveisin

  Topukka

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos! :) No sitä mietin päätellessä (vaikka päättelystä tykkäänki), että hulluksihan sitä tulis jos olis neljää väriä per ruutu..

   Ja piparireunus, nyt hoksasin, että sen ohjettahan oltiin tosiaan pyydelty jo piponki kanssa. No, sen voi tehdä monella tapaa, mutta tässä tein sen niin, että ensin olin tehnyt pylväskerroksen, jonka jälkeen tein seuraavasti: yksi ketjusilmukka, jonka jälkeen pylväs hypäten kahden alla olevan silmukan yli, sitten taas ketjusilmukka, ja pylväs samaan missä edellinenkin pylväs, ja ketjusilmukka ja taas pylväs siihen samaan ja yksi ketjusilmukka. sen jälkeen piilosilmukalla "lopetetaan" pipari alla olevaan silmukkaketjuun. :D Voijee, ei musta ehkä virkkuuohjeiden kirjoittajaa ainakaan tuu :)

 2. Reply
  JenniH

  Voi että, miten innovatiivinen sinä olet! Tykkään hurjasti noista plussista. Ja tuo saumaton yhdistäminen, vau! :) Minkä kokoisia sinun ruutusi ovat, jos niitä tuli yhteensä 150 kpl? Todella ihanan peiton olette tehneet, ikuinen muisto yhteisestä projektista. Minun peittoni on myös ensimmäinen isoäidinneliöprojekti ikinä, siihen tuli 70 ruutua. Siihenkin tuli rimpsureuna, tosin täysin erilainen, kuin sinulla. :)

  http://kivimaella.blogspot.com/2012/04/saying-hello.html

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos. Mää tykkään plussista kans! Oon jo vuosia haaveillut tekeväni ihan kangastilkuista tilkkupeiton plussatyyliin, mutta en oo päässy toteutusvaiheeseen, mutta tässä pääsin. Vaikka luulen, että tää oli työläämpi vaihtoehto. :) Ruutujen koko on 11cm x 11cm ja ruutuja on peitossa 11 x 13 eli 141kpl. Ja niinpä, tää on ihana muisto :)

   Hei ja upea tuo sun vilttisi!

 3. Reply
  Nipsu

  Itse sain just kans mummonneliöpeiton (perinteisempi malli :D) valmiiksi ja tiedän tosissaan, mimmonen homma siinä on :) Peittosi on kaunis ja ihanasti erilainen! ps. äitisi taitaa olla ihan näköisesi… :)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos! kovatöisiähän uo ovat, mutta onneksi palkitsevia. :) alakuvassa olen minä, mutta kyllä meissä äidin kanssa on samaa näköä. siskoksiksi luultu. :)

 4. Reply
  Minna

  Oih, aivan huikean ihana peitto. Alkaa tuntua siltä että täällä piiiitkän pitkään (tahattomaan) käsityötaukoon tulee stoppi hetkenä minä hyvänsä, sen verran houkutteleva idea. Tykkään kovasti tehdä isoäidin neliöitä ja minun silmääni nuo yksiväriset miellyttävät enemmän kuin kirjavat. Mä oon kyllä aika pahasti muutenkin koukuttunut sun blogiin. =)

 5. Reply
  Nova Melina

  Kyllä on taas niin mahtava peitto etten kestä. Siis mä en kestä. Must on ihan epäreilua etten mä osaa tehdä tollaista. Eikä mun äitikään osaa. Nyt sit et loukkaannu, mut mä en kertakaikkiaan osais sanoa onko vikassa kuvassa sä, vai sun äiti? Joka tapauksessa, on kyllä aihettakin olla älyonnessaan tosta peitosta.

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos! :) Ja määkään en ollu tehny ainuttakaan isoäidinneliötä ennen tuota, eli siis kuule ala hommiin vaan, kyllä se sieltä tulla tupsahtaa sunkin peitto! :) Ja en loukkaannu, heh, kuvassa olen minä. Meissä on kyllä samaa näköä ja viltin alta kurkatessa varsinki. :D

   1. Reply
    Maarit Moisio

    Aivan uskomattoman kaunis peitto! Suunnittelen tekeväni nyt samanlaisen lahjaksi…
    Olisiko mahdollista saada kuvaa koko peitosta auki levitettynä?

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitti kaimasein! Olisin tahtonut kuvaamaan Nallikariin tai Patelan rantaan, mutta kumpiki oli myllätty niin sitten surkiassa säässä etittiin kivaa paikkaa ja päädyttiin Heinäpään perukoille :D Maatuskakuva oli paras :D

 6. Reply
  norsis

  Siis eikä, nyt jotain rajaa hei näiden ihanien juttujen kanssa koska kommentoijilta loppuu adjektiivit kesken :D Siis niin paras ja ihanin taas! Miten mahtava idea nuo plussat! Tuo niin freesin tuulahdukseen isoäidinneliöihin. Ja sitä kun on luullut että isoäidinneliöiden suhteen kaikki on jo keksitty. Mutta eipäs olekaan, ollenkaan!

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos norsis! Ja siis niin, laitoin blogin nimeksikin sen ainoan adjektiivin jolla kuvaan omia suosikkitöitäni… :D heh. Ja niinpä, näyttää isoäidinneliöt ihan erille. Oon tänäänki useaan otteeseen ihaillut peittoa tuossa sohvan laidalla.

 7. Reply
  Anonyymi

  Ihan mielettömän hieno!! Ja tosi herkulliset värit, olet kyllä taitava (ja äitisi myös)! Saisinko udella. että millä ohjelmalla muokkaat kuviisi sävyt? Olen yrittänyt löytää jotain helppoa ja hyvää kuvienkäsittelyohjelmaa, mutta vielä ei ole sopivaaa löytynyt. Tykkään kuviesi värimaailmasta :)

  T. Anna

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos Anna! Usein muokkaan kuvia ihan Photarilla, ja sen lisäksi oon käyttänyt netin Picnikkiä, joka kylläkin meni kiinni pari viikkoa sitten ja en oo oikein vielä löytänyt uutta kaveria siltä saralta… Puhelimella käytän InstaCamia ja Pictures Labia, kun onhan mulla tosiaan blogissa sillon tällöin pelkkiä kännykkäkuviakin :)

 8. Reply
  .

  Mielettömän kanis ja onneksi sait sen tehtyä. Tällaisen on kiva tehdä talkovoimalla, niin ja tulee nopsasti tehtyä. Seuraavaksi kun teet tällaisen niin voit värkkää kaverit mukaa. Jokainen kun tekee yhden tai kaksi neliötä,… ja vot peitto on kohta valmis.T:) Koralli

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos .! Olis kyllä yhen illan juttu, jos tekis vaikka kaveriporukalla jollekkin vauvalle pikkuisen viltin. Semmoisen tekeminen oliski jotenki tosi kivaa. Yhdenillanjuttu!

 9. Reply
  Hanna

  Voi hitsi mikä idea. En oo noin nättiä isoäidinpeittoa vielä nähnykkää, ehkä voisin alkaa harkitsemaan omankin tekemistä… :D Onnea ihanan peiton johdosta!

 10. Reply
  Heli

  Vau! Hienosti sommitellut neliöt! Tilkkupeittojen tekeminen on koukuttavaa… Mulla on tilkkupeitto jo siinä vaiheessa, että yhdistän palasia (ja seuraavaan langat jo tulossa). En vain ole keksinyt, miten saisin parhaiten ne yhdistettyä. Millainen yhdistämisratkaisu tässä peitossa on?

  Ps. Aivan ihana blogi.

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos Heli! Arvaas vaan onko mullakin jo olo, että mitä jos tekis vielä kuitenki toisenki… heh. Tässä yhdistin palat vuoropistoin, tykkään lopputuloksesta näin!

 11. Reply
  PikkuViuhti

  Peitosta en niin välitä, vaikka kaikki sun käsityöt on aina niiiiiiiin ihania. Mutta toi viimeinen hömpsöttelykuva pelasti koko postauksen. Onnea urakan loppuun saattamisesta. Taisinpa sinut tunnistaa viimeisen kuvan perusteella ;)

 12. Reply
  Lammis

  Voi kun ihana, todella erilainen jotenkin :) innoittava tosiaan, lähtiskö ittekin jotain sen tyylistä tekemään, kun just ne perinteiset ei välttämättä sytytä :)

 13. Reply
  Taru

  Kaikki sun tekeleet on maailman mainioimpia, mutta tämä on kyllä ykkösjuttu! Itsehän väännän sitä perinteistä isoäidinneliöpeittoa ja se ei edisty ikuna. Tekis mieli vaihtaa puolivälissä tällaiseen ei niin perinteiseen malliin missä ois vähempi väriä per neliö – ehkä seuraava peitto sitten toisella tapaa. Kiitos inspiraatiosta!

 14. Reply
  Inu

  Onpa mahtava idea ja toteutus, tosi ihana! Itsekin pähkäilen päiväpeiton tekemistä meidän sänkyyn, siinä taitais olla kyllä aivan liian iso homma. Ja että jaksoit ommella kaikki saumat käsin, siinä sitä on hommaa kerrakseen! Itse oon tehnyt yhden vauvapeiton ten stitch blanket – tekniikalla (ohje löytyy Ravelrystä), se on kätsy kun ei tule ommeltavia saumoja ollenkaan ja saa kans kaikki yhteensopivat jämälangat käytetyksi :)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos!

   Mää en oo kauheesti paneutunut virkkuuhommiin, oon enempi neuloja muutenkin ja ompelija. Ja tykkään käsinompelusta, joten sikski päädyin ompeleen enkä koukuttaan paloja yhteen.

   Pikaisesti googlettelin ten stitch blanketilla ja aikas hauskoja juttuja näkyi. Liikaa ei uskalla katella, ettei vaan löydy lisää inspiksiä. ;)

 15. Reply
  Iiris

  Ääneen tuli täälläkin sanottua: Wau!! Siis, wau!

  Todella tuore ote tuohon isoäidinneliövilttiin, tuuletusta perinteiselle. Hieno pää sulla, kun tuollaisia sieltä syntyy. :)

  1. Reply
   Tiina Post author

   heh, kiitos! se on siisti tunne, kun huomaamattaan sanoo itsekseen ääneen. Yleensä ne on just joko wau tai sitten se päinvastainen.. :D

   Ja niin, itsekin olen kiitollinen päästäni toisinaan. Oivallus on ihanaa! Voi kun tästä kaikesta saisi vielä rahaa (tietty, että sais toteuttaa enemmän sitten niitä muita juttuja mitä päässä on odottamassa) tai että pää toimis kaikissa muissakin tilanteissa samalla tavalla :D

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos! ja ainahan sitä saa hehkuttaa uudelleenki, jos on jotain mitä tahtoo hehkutella! niin mää ainaki teen :)

   Ja hauska arvonta, pitääpäs osallistua!

 16. Reply
  Auri

  Aivan mahtava! Löysin blogisi hiljattain ja ihastuin samantien tähän peittoon niin, että lähdin tekemään samalla plussaidealla meillekin torkkupeittoa.Kiitos siis virikkeestä ja mahtavasta blogista. :)Voit seurata blogistani miten edistyn ja riittääkö maltti.

 17. Reply
  Anonyymi

  Hello Tina!
  Noticed you replied to some people in english so thought i would ask ( as above ) what hook and yarn you used. How big are the squares and how many ? Would love to make this for my daughter.
  Regards, Maggie. ( in Australia)

 18. Reply
  Dee

  Wow, the blanket is really beautiful.. i am a beginner crocheter and i am learning how to do granny squares and i would like to make this blanket for me to learn how to do this.. thank you for sharing this…

  Deanna

 19. Reply
  Anonyymi

  Love this blanket so much. What a clever gorgeous pattern thanks for sharing, another admirer in Melbourne Australia

 20. Reply
  Niina

  Oi että, todella hieno peitto!! Himottaisi itsekkin alkaa väsään neliöitä ja kokeilla moista! Ikuisuusprojektihan siitä toki tulisi mutta josko tuo valmistuisi tulevina vuosina :)

 21. Reply
  Lava

  I don't understand a word of Finnish, but I do understand good handiwork. Your blanket looks absolutely amazing! This will be my next granny square project, for sure.

 22. Reply
  Amy Kopman

  Stumbled upon your blog via pinterest. I truly enjoyed browsing your summer posts. My mom is Finnish so I have spent many of my childhood summers there. Your photos have made me long to revisit Finland. :) your style is so Finnish, simple, bright, creative, and perfect. I especially love this blanket. Fabulous work. You are so creative. Thanks for the insperation.

 23. Reply
  Bridget

  This is so lovely. I ordered my yarn for a replica of your project two weeks ago. I hope you don’t mind. It’s just gorgeous. I look forward to trawling through your blog (and not understanding a word of Finnish). :)

Leave Your Comment