Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

PILVEN REUNALLA

 
 

Tästä villatakista kaikki lähti. Yhtäkkiä keksin, että piparinreunakuvio voisi
näyttää ihanalle neulottuna isolla pinnalla ja halusin testata ideaa. En
ollut vastaavaa nähnyt ennen ja olin aika innoissani. Varsinkin sitten,
kun pinta näytti niin ihanalle.

Lankoja oli villaviltin jäljiltä just sen verran, että niistä varmaan yhden villatakin saisi tehtyä, ajattelin. No, langat eivät loppujen lopuksi riittäneet, piti hankkia lisää ja jämälankojahan on tullut sittemmin haalittua enempikin… Kaksien villasukkien, kaulahuivin, pipojen, parin pienemmän villatakin verran nyt ainakin. Tämä ensimmäinen villatakki valmistui nyt.

Villatakin mallista tuli kiva, sopivan kaponen ja riittävän pitkä, huppu on iso ja löysähkö ja leveä nappilista kruunaa kaiken. Tekijä tykkää. Ja nuo värit, ne ovat herkulliset, niin ihanan hailakat.  Varsinkin musta. ;)

Kun taas malli takin sisällä… Hänen mielestään takki haisee karsealle ja kutittaa ihan älysti. 

Kuvauksia varten piti lahjoa ja luvata, että villatakkia ei tarvii pitää koskaan, jos ei huvita, se voidaan kyllä antaa eteenpäin jollekin, joka siitä tykkäis. Vähän väärän sävyiset isot napit siis pysyköön toistaiseksi paikoillaan, kun käyttöäkään ei ole tiedossa. Ehkä mun vaan on marssittava vuorikangaskauppaan ja ostettava raikkaan tuoksuista villanpesuainetta, ja kokeilla uudelleen.

95 Comments

  1. Reply
   Tiina Post author

   oi.. karkasi! Siis piti vielä sanomani, että kattelin kyllä nappikaupassa puunappejakin, mutta tää vaati ehdottomasti jotain vähän enemmän :)

 1. Reply
  Anonyymi

  Ihanaihanaihana!!
  Että oot taitava♥
  Pitäiskö munkin testata tuolleista piparireunakuviota, onks sulla ollut jotain ohjetta tuohon, vai ootko ite keksinyt?
  t.Henriikka

  1. Reply
   Tiina Post author

   Ainiin joo… luin tän korjausviestisi, mutta en tajunnut tuossa aiemmassa vastauksessa vastata tähän.. heh. Ohje on siis takkiin, ja se on itse laskettu ja tehty ja se ohje on tulossa saataville jossain vaiheessa. Ilmoittelen sitten :)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos! Juu, toivottavasti! Tänään juuri keskusteltiin asiasta ja aikoi pitää, silloin kun itsestä tuntuu sille että nyt… heh, eli ehkä sitten kun ei enää sovi :D

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos! Niin määki ottaisin itelleni mieluusti samanlaisen, mutta harmi, että semmoisen tekeminen syö reilusti lankaa ja aikaa.. heh, mutta arvaas, tulossa on äidillekin oma neule tähän mallistoon eli tekeillä on! :)

 2. Reply
  Rimpsukaisa

  Tosi suloinen takki.Tuota kuviotasi koitan ikäänkuin vähän matkia vaikka langat on väärät ja pinta liian pieni mutta keväthattu on jo puolessa välissä niin ei sitä enää viitsi purkaakaan :) Ihana inspiraatiolähde tämä blogisi!

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos Piia! En osaa sanoa kyllä koukkuilusta, ku oon siinä aika huono… tai ainakaan en osais tehä mitään itesuunniteltua tms :) Äitikin totesi tuosta nappilistasta, että ei oikein tiennyt mitä silmukkaa se on … :D

 3. Reply
  Tiina Post author

  Hei, oi kiitti kaikki ihanat! <3 Mulla on teille kaikille ilosanoma. Ohje villatakkiin on tulossa, ei justiisa tällä sekunnilla eikä seuraavallakaan, mutta tulossa on! Sitte saatta tehä tekin samanlaisia :)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitti Soile! Ja totta, niin minäkin ajattelen, etä ei sitä koskaan tiiä. On meillä ennenkin käännetty kelkkaa äidin tekemisen vaatteiden suhteen :) Pitää vaan kehua niitä kovasti :D

 4. Reply
  Virkkulaakso

  Ihana takki.Itsekin neuloisin mielelläni tuollaisia pienia villatakkeja,mutta kun nuo lapset joskus on tuollaisia.Meillä ei suostu mistään hinnasta 2,5vuotias villaa päällensä laittaa :D
  Hmm..voisikohan tuota mallia soveltaa omaan takkiin?!

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos Onneli! Onneksi kaikki ei ees oo niin herkkiä kuin tuo tyttönen. Viime kerralla hoplopissa piti laittaa ranneke paidan päälle, koska se kutitti liikaa, eli ehkä kaikki johtuukin siitä, että on vaan tosi herkkä kaikelle. :D

 5. Reply
  Joola

  Voi taivas kuin ihana!! Ja voi ei, että lapsesta kutittava ja haiseva:). Anteeksi vain, mutta näis sivusta tilanne on vähän hupaisa. Se usein kiehtoo, ettei mene ihan liian putkeen kaikki. Onneksi se toinen tekemäsi ihanainen piparitakki on käyttjänsäkin mieleen, niin kaunis sekin.
  Ehkä vuori ja pesu jep auttaisi. Toivon kovasti, niin saisit katsella takkia tiheämmästi.

  Kuullut joskus omasta suustanikin tuon lauseen, että annetaan eteenpäin, jollekulle joka tykkäisi. Miettinyt mielessäni, kukahan se ehkä olisi, jos ei edes omani kelpuuta. Pitänyt kaapissa sitten kuiteski, jos vaikka mieli muuttuisi. Mutta aika hyvin usein tietävät kertanäkemältä, mistä tulevat tykkäämään ja mistä ei. Voi suloinen vauva-aika sikälikin, kun ihan itse sai vaatettaa nuppunsa, eivätkä protestoineet väristä, mallista, hajusta… Vai sitäkö ne joskus itki?:)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos Joola! Kyllä, hupaisa on tilanne! :D Sen verran, että piti saada se jakaakin. Ja niin, onneksi poikaselle kelpaa. :)
   Mulla on semmoinen mielikuva päässä, että me ollaan tuolla Pyynikin rannoilla kevätkävelyllä ja lapsilla on kummallakin äidin tekemät euleet päällään. Aina, ihan nuoresta asti, mulla on aina ollut selvä visio neuletta tehdessä, että missä sitä sitten käytetään, joten uskon ja toivon ja aion elää ja tehdä niin, että tämäkin mielikuva toteutuu. Ja joskus sitä kyllä yllättyy, mitä sitä oikein suoltaa suustaan. :D Ja ne ainaiset uhkailut, että otan lelut pois jos ei ala tottelemaan tms… mutta ainuttakaan lelua en ole lopullisesti vielä ottanut pois, saatika heittänyt roskiin, jota sitäkin olen uhkaillut. No, hyllyn päälle sentään olen nostanut ja pikkukakkospelit kieltänyt, että ei aivan mene sellaiseksi, ettei äidillä ole painavaa sanaa. :D Ja ehkä niin, ehkä lapset itkeekin sitä, että nyt ei vaatteet miellytä. Sen perusteella olen toisen lapseni pukenut häntä miellyttäviin vaatteisiin tosi hyvin, jotain olen siis oppinut! :D heh.

   Niin, jos ei huhtikuussa tule yhtään käyttökertaa, ompelen vuorin. Näin päätin.

 6. Reply
  Jenny

  Lämpöiseltä näyttää!
  Lapset ja villalanka ei yleensä sovi kauheen hyvin yhteen. Mullekin villa menee vain kahden vaatekerroksen päällä, ettei VAAN kutita! :)
  Ohjetta voi varmaan kuitenkin soveltaa puuvillalangalle.. odotellaan…

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos! Niin, harmittaa vähän, että menin tekemään tuon noin karheasta langasta, mutta enhän mää voinut muuta, kun tuo lanka oli jämää… :D Ens takki sitte eristä. Alpakkainen olis luksuksein.

 7. Reply
  sokerikorppu

  Kivan erilaiset värit, ja hyvä pitkä malli! Mutta semmosiapa nuo lapset on, omapäisiä, eikä maut välttämättä mene yksiin… Täytyis tehdä itelle, mutta kun isommassa vaan kestää kauemmin!

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos Sokrukorppis! Tykkään kyllä itekin tuosta pituudesta, hyvin olis varaa rimpuiluun leikkipuistossa ilman, että alaselkä vilkkuu. Se on se, mitä ite aina kauhistelen :D

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos Milla! Tähän voin todeta vain sen, mitä toitotan tyttärellekin, että harjoitus tekee mestarin. ja into ja tekemisen ilo ja sitä mulla on justiisa nytten ainakin :)

 8. Reply
  Anonyymi

  Ihana juttu, piti oikein lukea miehellenikin kun nauratti tuo mallin suhtautuminen :) Niin tuttua! Itse väkersin ompelukoneella kaksi koirapukua kun kinusivat niin kovasti. Minusta niistä tuli ihanan pehmoiset ja onnistuneetkin, mutta eipä nuo sitten ole niitä pitäneet..

  Olisiko mahdollista saada jonkinlaista ohjetta tälle villatakille? Osaamiseni rajoittuu villasukkiin ja tuollainen olisi ihana neuloa lapsille. Vaikka luulenkin, että vastaanotto on ihan samanlainen :D

  1. Reply
   Tiina Post author

   Heh, niin, lapsista ei oikein koskaan tiiä. :D

   Villatakin ohje on tulossa, en osaa sanoa tarkalleen milloin, mutta tulee kyllä kaikkien saataville. :)

 9. Reply
  santra

  Wautsi, aivan ihana villatakki. Nuo pikku prinsessat ovat joskus niin vativia ja tyylitietoisia, etteivät kelpuuta kaikkia, vaikka aikuisista joku vaate ois kuinka passeli. Ja joskus ne sanoo ei, vaikkeivät tietäisi mistä oikeastaan on kysymys. :) Esim. kysyin veljentytöltä, että tykkääkö hän persikan väristä. Vastaus oli että EN, hyvin painokkaasti. Myöhemmin kun näytin persikanväristä lankakerää ja kysyin tykkäätkö, oli vastaus yhtä painokas JUU. Terv: yhden tytön täti ;D

 10. Reply
  HannaKonna

  Samaa sanoo meidän lapset, ainakin 7-veljestä-langoista, että niistä tehdyt jutut kutittaa. Käteen ja poskea vasten lanka tuntuu pehmoiselta, mutta kai se sitten kutittaa muissa asusteissa kuin sukissa! Olen itsekin tekemässä neuletakkia pojalle, joka on tosi herkkäaistinen vaatteiden suhteen…

  Ihastuttava pilvenreunatakki! Värimaailma on niin herkän pumpulinen.

 11. Reply
  Pilvikirsikka

  Vuosien saatossa olen tullut tulokseen, et lapsille EI kannata neuloa karheista, kutittavista langoista. Esim. 7-veikka, Nalle, Smart jne. eivät käy. Nyt olen neulonut Debbie Blissin ja dropsin langoista ja ne jää heti lapsen päälle ja ihan paljaalla iholla voivat pitää. Ja laadukkaita lankoja ovat todellakin. Ja Cascade 220 Superwashista tein ekaluokkalaiselle takin ja ihan hihattoman topin päällä pitää takkia, eikä kuulemma kutita yhtään. Aiemmin ei suostunut villaa laittamaan.

 12. Reply
  Ansku

  Tästä lähti siun Pilvenreunalla -projektit, ja samalla tän seuraajan suuri ihastus näihin ihaniin neuleisiin! :) Pehmiteltyäni ajatusta tarpeeksi kauan, tein ensin pipon. Sitten kolme Pilvenreunalla villatakkia, tosin käänsin kuvion ylösalaisin! :D Aikuistenomaa olen vielä itselleni vailla, ehkä sekin sieltä irtoaa vielä joku päivä, kunhan olen sopivan inspiroituneella tuulella.
  Kiitos siulle luovan ihanista ideoista, joita tunnut olevan täynnä! :)

 13. Reply
  Marny

  GORGEOUS sweater/jacket! Is there a pattern??

  I laugh that I'm just as confused with the translation into English. Sometimes I don't understand my language as spoken by some folks.

  The hat with stripes is on my To-Do List – if I can figure out the directions.

  Thank you VERY much!

 14. Reply
  Pirita

  Voi harminpaikka sentään. Just hankin ohjeen itselleni, kuvitellen että ohje olisi tämmöselle paksummalle langalle mutta eipäs ollutkaan. :( Onko olemassa sovellusohjetta tai silmukkamääriä isoveljelle tai muulle 4-5 puikkojen langoille? taitaa jäädä ohkasesta langasta tekemättä. :(

 15. Reply
  Anna

  MOi Tiina!mä aloin tekee tätä villistä ja nyt ois hihat ja ne aiheuttaa mulle pään vaivaa.voisitko kertoo juntille nuo lisäyshommat?

 16. Reply
  Anna

  MOi Tiina!mä aloin tekee tätä villistä ja nyt ois hihat ja ne aiheuttaa mulle pään vaivaa.voisitko kertoo juntille nuo lisäyshommat?

 17. Reply
  Hannele

  Heippa! Ihana takki!! Olisiko sinulla mitään ohjetta tähän? Haluaisin tehdän 1v pojalleni tämän enkä yhtään osaa soveltaa.. hyvä kun ohjeiden kanssa pärjään :D

 18. Reply
  Leena Huotar

  Tämä on niin kaunis takki! Katson aina uudelleen.
  Teitkö tähän ohjeen? En löydä sitä… laittaisinko linkin tai ohjeen, suurkiitos!
  T. Puikot tanassa odottaen

Leave Your Comment