Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

JÄMIEN JÄMIEN JÄMÄT

Viimeisistä pikkukerällisistä syntyi hauska pipo. Jes!

EDIT. Lisään teille ohjeen, olkaat hyvät! Saa kysyä selvennystä, mikäli tarve!
Pipo on malliltaan jämäkän tiukahko, pitkä ja myssymäinen. Lankana käytin Isoveljeä ja kaksinkertaista Maijaa. Puikkoina sekalainen seurakunta vitosen sukkapuikkoja.
OHJE: Luo 70 silmukkaa vitosen sukkapuikoille. Jaa silmukat neljälle puikolle ja neulo putkena pipomaisesti. Neulo aina neljä riviä yhdellä värillä ja vaihda seuraavaan. Rivit voi tehdä joko niin, että neuloo neljä riviä oikeaa ja seuraavat neljä nurjaa TAI että neuloo neljä riviä oikeaa ja kääntää työn toisinpäin ja neuloo taas neljä riviä oikeaa, kunnes on värinvaihdon aika ja kääntää taas, tällä säästyy nurjien neulomiselta, mutta värinvaihtokohtaan tulee reikä (jonka saa kyllä päättelyvaiheessa kiinni).  Neulo yhdenksäntoista railakan väristä väririviä, jonka jälkeen aloita kavennukset. Kavenna jokaisen puikon kaksi viimeistä silmukkaa oikein yhteen, jokaisella OIKEALLA väriraidalla (eli neljän kerroksen ajan). (viimeistään tässä vaiheessa on päätettävä kumpi puoli piposta on päälipuoli, alunperin ajateltu sisäpuoli voikin olla herkullisempi) (eli kavennukset tehdään sillä väriraidalla joka näkyy OIKEIN silmukoin neulottuna ulospäin ;)) Nurja väriraita tehdään ilman kavennuksia. Kun jäljellä on muutama silmukka per puikko (muistaakseni neljä tms), katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi ja kiristä.
Virkkaa lopuksi pipon reunaan piparireuna ja tee tupsu. Ja tsadaa, pipokki on valmis! Ainiin, päättele langat! ;)

47 Comments

  1. Reply
   Tiina Post author

   Jos mun niskat olis rennommat, niin neuloisin kyllä aina (mutta sittenhän se olis pois muista kivoista jutuista)… Tänään niskat vihoittelivat taas ja kärsin päänsärystä. Ja mulla kun olis se villatakkihommaki.. Hö niille, mutta kiitti Rouva L. sulle! :)

 1. Reply
  hr

  OMG! Teit sen TAAS! Olet niin paras, Tiina. Teen tuollaisen kans. Ja lapsille kans! t. tää, joka ei enää ees muista, miten tupsu tehään. :)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Joo, kuule hommiin vaan! Mää voin kannustaa! :) Ja opettaa sen tupsunki! :D Ja kiitos, on kivaa kuulla olevansa paras. Parhaita on kyllä monia, sääki nimittäin oot!

  1. Reply
   Tiina Post author

   Hienoa, että ohje on hyvä! Ja hei tästä keksinkin, että pitäisköhän koota oikein galleria näistä MUITA IHANIA-pipoista! Joo, eikö olis hauska? :)

 2. Reply
  Saija

  Oi kiitos tästä ohjeesta! Olen pitkään etsiskellyt kivaa tupsupipomallia ja aloittanutkin jo yhden, joka jäi kesken. Varmaan parin päivän päästä kuljen tällainen ihanuus päässäni! Ihana blogi sinulla, liityin heti lukijaksi:)

 3. Reply
  maikku

  sulla on kyl mielettömän ihania ideoita! häätyy kyllä itelläki pistää moinen suloisuus työn alle tässä lähiaikoina. ei oo muuten ensimmäinen kerta, ku sun blogista saan inspiksen, kiitos! :)

Leave Your Comment