Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

VILLAVILTTI

Tykkäsin ensimmäisestä siksak-viltiltäni niin paljon, että aloitin tosiaan jo edellisen valmistumispäivänä uutta, villaista versiota. Juuri sopivan väriset langatkin löysin joululomareissulla ollessani paikallisesta Halpa-Hallista. Oli muuten edullisimmat kerät Novitan Isoveljeä, reilusti alle neljä euroa kerä. Viltti on neulottu kaksinkertaisesta langasta ja jokaista väriä meni noin puolitoista kerää, keltainen lanka on nelinkertaista ohutta alpakkalankaa. Kuvion neulominen on helppoa, vaikka peiton edetessä työ muuttuu kyllä melko painavaksi. Ohjeena käytin sekoitusta näistä kahdesta ohjeesta: Vaara-peitto ja Chevron Baby Blanket.

Täytyy kyllä todeta, että kyllä tästä villaversiosta tuli tosi ihana, oon hurjan tyytyväinen. Enkä vähiten siihen, että lisäsin sekaan tuon tiinamaisen, keltaisen raidan. Kyllä nyt kelpaa Hymykuoppapoikasen kölliä rattaissa, kun näin komia viltti! Eipä sille etteikö muutenki, mutta varsinki nyt.

29 Comments

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos. Nyt näytti tulleen jo jotain ilmeisesti kevään värejä, kun vilkaisin lankaosaston Prismassa. Luotan markettien lankaosastoihin näköjään! :D

 1. Reply
  Iina

  Ihana! Täytyypä itsekin jotain samanmoista tehdä, sitten kun on tarvetta! :)

  Ja sun blogis on aivan huippu! Kauan oon täällä käynyt "vakoilemassa" :)

 2. Reply
  Peurankello

  Hih, täälläkin on villatusvillitys…yhtaikaa menossa kolmet sukkaset serkkupojille:), keeppi itselleni(ikuisuusprojekti) ja Inkiväärille leijonankeltainen villanuttu. Pitää lähes arpoa, mitä milloinkin tekee:)

 3. Reply
  Laziness

  Tuollainen siksak-viltti on kyllä tosi kivan näköinen! Tekis mieli tehdä itsellekin, mutta vauvanpeitolle ei toistaiseksi ole tarvetta ja isoon vilttiin ei taatusti riitä kärsivällisyys. :D Ehkä minä vielä joskus…

  1. Reply
   Tiina Post author

   Iso olis ihana, mutta siihen menee hirmusti lankaa. Nyt muutaman illan sohvalla istuskelleena ja viltti on ollut jalkojen päällä, niin voin kyllä todeta, että tuo on just sopivan kokoinen istuskelupeitto. Ja lämmin!

  1. Reply
   Tiina Post author

   Voisin koittaa kirjata ohjetta vähän ylös, mutta tuo linkkaamani Vaara-peiton ohje on tosi hyvä. Sitä kun soveltaa omiin mittoihin, niin hyvä tulee. (mulla oli silmukoita 103, sen muistan nyt suorilta)

 4. Reply
  Anonyymi

  Moikka, ja kiitos ihanista ideoista. Olisin vielä kysynyt tuosta ohjeesta, että käytitkö Novitan mallikertaohjetta muuten kuin silmukkamäärien osalta. Netin Novita-kuva peitosta on varsin huono ja siitä ei oikein saa selvää. Tuo toisen linkin takaa löytyvä peitto on myöskin ihana, mutta minulta ei taitu neulominen ameriikan kielellä. Siksi siis kyselen. -Elena

Leave Your Comment