Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

NYT HUVITTAA

 

Ennen, silloin nuorempana, mulla oli selkeä rytmi käsitöiden teossa. Syyskuusta maaliskuuhun neulotutti, muun ajan ompelin. Se meni tarkasti just niin. Sittemmin, tai oikeastaan lasten saannin jälkeen, rytmiä ei ole ollut, olen lähinnä tehnyt aina vaan sitä mitä huvittaa, milloin vaan. Ajankäyttökin on toki aika erilaista. ;)

Juuri nyt on olo, että kirjontajutut ei kiinnosta yhtään, eikä varsinkaan erään tilkkupeiton käsintikkaaminen (terkkuja vaan äidille, että kyllä mökkipeiton ens kesäksi saat!), pehmoja olis kiva ommella, mutta ei meille enää ainuttakaan pehmohahmoa (ainakaan hetkeen!) kiitos! Vaatteita olis leikattuna iso kasa, mutta aikaa istahtaa koneen ääreen ja ommella kunnolla ilman keskeytyksiä, ei vaan ole. Parsinta- ja korjauslistaakin olla Neitokaisen kanssa kirjoitettu ja sekin pitäis pian toteuttaa, sain jo pienen tytön naurut niskaani, kun tietämättäni kuljin aivan reikäisissä leggingseissä (kotona onneksi!).

Nyt mää oon onnessani neulonut jo monta viikkoa. Villainen versio ratasviltistä on paria riviä vaille valmis ja innostuin kirjoittamaan kokonaan oman villatakkiohjeenkin. Omaa testiversiota tehdessä olen iltojani kulutellut. Toivottavasti siitä tulis hyvä ja hieno takki. Eiköhän.

Onko teillä rytmejä käsitöiden suhteen vuoden mittaan? Mikä innostuttaa just nyt?

 

4 Comments

 1. Reply
  Kati

  Aloin oikein miettiä… Nämä kuluvat vuodet ovat hiukan tuhonneet harrastusrymiäni. ;) Päaasiassa teen mitä teen siloin, kun on mahdollisuus (eli harvoin) ja huvittaa. Paitsi että kesä on ehdottomasti virkkausaikaa. Talvisin jostain syystä virkkuukouku ei oikein istu käteen. Ompelemisestä tulee nyt lähinnä haaveiltua…

  Viime aikoina olen lähinnä kutonut tumppuja ja sukkia ja pakon edessä tytölle neuletakkia. Ompeleminen olisi niin ihanaa, mutta katsotaan muutaman vuoden päästä, kun pikkutermiitti (toivottavasti) hiukan rauhoittuu.

 2. Reply
  eilen tein

  Mulla on ollut jostain yläasteelta asti sellainen rytmi että just kans jostain syyskuusta maaliskuuhun asti on kauheasti neulotuttanut. Muuten oon tehnyt sitten mitä milloinkin…Mutta viimeisinä parina vuonna mä oon mennyt jotenkin epäkuntoon ja tuo neulotuttaminen on jatkunut ympärivuotisena. Ja siihen päälle on pärähtänyt kasa muita juttuja mitä tekee mieli tehdä kans koko ajan.

  Että nykyään ei kai ole mitään rytmiä, teen mitä vaan kunhan vaan jotain saan tehdä ja niin paljon kun ehdin. Että sellainen rytmi :)

 3. Reply
  Paula-piipertäjä

  Mullakin on syksyn tulon voinut ennustaa siitä, kun lankahyllyt ja neulepuikot alkaa kaupassa vetää ihmeellisesti puoleensa. Muuten kaikki käsityöt ja askarteluinnostukset menee kausittain – välillä skräppäilen pari kuukautta innokkaasti ja välillä taas virkkaan viikkoja putkeen, mutta nämä ei vaihdu vuodenaikojen mukaan vaan jotenkin muuten mystisesti (aurinkomyrskyjen, kuun liikkeiden tahtiin?)

 4. Reply
  Hanna

  sisäinen rytmirumpu sanoo että syksyllä ommellaan, intohimoisesti jouluun saakka! pipoja, laukkuja, pussukoita kaikkea ihanaa! Lisää pipoja pipoja pipoja! ympärivuotisesti hamstraan, kaikkea mitä voisi ehkä käyttää joskus, ihmisten vanhat vaatteet, huonekalut, nippelit ja nappelit :) ( eilen tanssitunnin jälkeen näin koulun roskakatoksessa valtavasti hyvän- ja sopivan kokoisia pahvilaatikoita; heti alkoi raksuttamaan että mitä niistä sisi tehtyä, mitä kaikkea ihanaa niihin voisi laittaa! onneksi olin pyörällä liikkeelle, kuten aina! tietysti joulun alla täytyy näpertää jotain lahjaihanuuksia, koruja, rintakoruja, magneetteja jne. ja nyt neulotuttaa ja virkkuututtaa… ompelutöitä vinoissa pinoissa odottamassa mutta ei huvita, kun teen ihan ekoja omia villasukkia :D ne on melko rumat, mutta esikoisvillasukat saa ollakin :)
  Kesällä revin ja leikkaan hamstrattuja kankaita ja vaatteita pihalla sopiviksi palasiksi ja suunnittelen….haaveilen ja odotan syksyä :)
  Mutta sitten toisaalta jotkut vuodet on menneet eri rytmillä ja jotkut tällä omallani :)
  Oho taisin ihan poiketa välillä aiheestakin :) minun rytmi on siis rytmikkään epärytmikäs…tarkoittaako se että on rytmihäiriöitä?

Leave Your Comment