Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KALENTERI

Olin tuossa kymmenisen vuotta sitten henkilökohtainen kalenterinkirjoittaja muutamalle ystävälleni. Ostin aina ihanan neliskulmaisen valkosivuisen kierrekirjasen Ordning&Redasta ja kirjoitin 52 viikkoa kalenteria käsin. Parhaimpia oli paksut puuvärit, jotka luisti paperilla hyvin. Toisinaan käytin tusseja. Kirjoittelin eri fonteilla (kai muutkin ajattelee eri käsialoja fontteina?) ja juhlapyhät merkitsin tietysti ja muutamia muita hauskuutuksia (joita en kyllä enää muista mitä olivat), saatoin kirjata ylös valmiiksi syntymäpäiviä (oon hyvä muistamaan ne, tosin viime vuosina se toinen muistaminen on jäänyt vähemmälle) ja liimailimpa valokuviakin. Ne kalenterit oli ihania!

Viime jouluksi suunnittelin seinäkalenteria, että rakkaat saisivat mun tekemän seinäkalenterin joululahjaksi ja muutaman tekisin ylläriksi muuten vaan. Aloittelin sivuja jo elokuussa, sillon ku vielä saatto istuskella ikkuna auki, mutta arvatkaapas miten kävi… Se jäi muutamaa kuukautta vajaaksi. No, ens jouluksi sitten! Tai ehkä teen puolitoistavuotiskalenterin, joka alkaa juhannuksesta ja kestää vuoden 2013 loppuun. 18 månader! Joo, hyvä idea, jes!

Mutta koska meille ei pukki tuonut seinäkalenteria, enkä osannut päättää minkä ostaisin, käytän hyödykseni niitä valmiita pohjia. Nyt on seinäkalenteri ja on ainaki ainoa laatuaan.

9 Comments

 1. Reply
  Outi

  Siis aivan mahtismakeeta! :D Mistä tollasia ystäviä löytää jotka antaisi itsetehtyjä lahjoja? :DD

  Oon itsekin joskus miettinyt tekeväni oman kalenterin kun mistään ei löydä sitä just hienointa, pitää vaan tyytyä aina johonkin. Tiimarissa muistan joskus katsoneeni sellaisia tyhjiä kalentereita mihin sai itse kuvittaa kuvat ja tekstit. :)

 2. Reply
  Tiina Post author

  Neulisti, kiitti :)

  Outi, suosittelen alkamaan hommiin tyhjän kalenterin suhteen, se on ihan kivaa. Vaikka 12 sivullista onkin äkkiseltään kova homma, mutta lopputulos on vaivan arvonen :) Ja ehkä itsetehtyjä lahjojakin saa, jos vaan pyytää :D

 3. Reply
  Nipsu

  ihan sairaan makee!
  laitathan sitten kuvan joka kuusta :)
  mä tein kans teininä yhdelle riparikaverille pari kalenteria, mutta leikkaa-liimaa periaatteella (naistenlehdistä). toivottavasti Sirkku (johon en ole ollut yhteyksissä vuosikausiin!) on säilyttönyt kalenterit, oli ne niin kovatöisiä vaikkakin kyllä tosi hauskoja tehä!

 4. Reply
  Hantta

  Itse tehdyt lahjat on parhaita. Harvemmin niitä vaan saapi. Kierrätys myös kunniaan.

  Tuollainen kalenteri olis kyllä mahtava. Mulla ei vain taidot ihan riitä tuollaiseen.

 5. Reply
  Se on SOMA JUTTU

  Aivan ihana kalenteri!! Heti täytyy varmaan alkaa näpertämään jotain vastaavaa kotiin :) Muutenkin blogissasi on tosi hauskoja ideoita. Olipa onni, että netissä surffailu toi sattumalta tänne!

Leave Your Comment