Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

MAATA LAAHAAVA VILTTI

Muutama viikko sitten sain korillisen ihania lankoja ja aioin tehdä maata laahaavan viltin (toivon tosin, ettei niin käy, mutta melko usein näkee niitä vilttejä ja muutaman kerran oon sanonut asiasta rattaita työntävälle äidille ja nostanut vilttiä, eli että jos mullekin niin kävis, niin toivottavasti joku huomauttais). Aloittelin vilttiä kolmeen otteeseen Kässäkerhossa, mutta ensin oli liian lyhyt aloituslanka, sitten silmukkamäärä väärä ja lanka mustaa liian hämärässä neulottavaksi, kunnes vaihdoin valkoiseen ja taas oli liian vähän lankaa… Aloitin uudelleen seuraavassa kerhossa ja pääsin vauhtiin! Kunnes tuli tuo pahamaineinen joulupäivä ja puikko katkesi. No, en antanu sen loppujen lopuksi häiritä ja jatkoin hommaa katkenneen puikon ja peruspuikon avuin, kunnes heti kauppojen avauduttua ostin uuden puikon, jolla tein oikeastaan vain viimeisen raidan. Nyt peitto on kaikkien vastoinkäymisten jälkeen valmis ja siitä tuli niin kiva, että mulla on uusi villaversio jo puikoilla!

PS. Onko kellään kokemusta tuosta puuvillaisesta Sugar’n Cream -langasta? Koska mustaa neulottaessa kädet menivät aivan mustiksi, niin mietityttääkin nyt, että voinko koskaan pestä vilttiä vai tuleeko siitä sitten vallan harmaansävyinen värikäs ja joutuu sitten mustaan värikylpyyn?

9 Comments

 1. Reply
  Rouva L.

  Voi kun siitä tuli hurjan kaunis, hienot värit.
  Alkukankeuden peloittamana aattelin etten ikinä edes kokeile tuota siksakkia, mutta kun tulos on noin upea niin ehkäpä joskus…

 2. Reply
  Tiina Post author

  Rouva L, siis suosittelen! kun vauhtiin pääsi, niin se on nopeaa tehdä.. paitsi jos katkoo puikkoja tai tekee niin kireää, että saa kaksin sormin siirtää aina puikkoa silmukan tehtyään ;)

  Minna, siis mahtavaa! Multa oli mennyt ihan ohi! Ihanaa! :)

  Neulisti, eikös? :) Kiitti! ja onneksi!

 3. Reply
  JenniH

  Hei! Tulen huikkaamaan, että ihana tämä uusi blogisi! Kiva, kun jaksat vielä jatkaa tarinointia. :) Olet niin inspiroiva, toivon, että osaan joskus käyttää ompelukonetta yhtä hyvin, kuin sinä! :) Kivaa vuodenvaihdetta koko porukalle!

 4. Reply
  mummo

  Ei oo kokemusta ko. langasta. Jäikö sulla sitä mustaa lankaa, minä varmaan tekisin pienen näytetilkun ja pesisin sen ensin.. monesti puuvillaisissa eka pesu 60 astetta auttaa värien pysyvyydessä, mutta millä lämpötilalla ohjeen mukaan saa pestä?
  Ihana viltti!!

 5. Reply
  Vilppumaan Erika

  Siksak ja vautsi! Mä oon vaan virkannu siksakkia mut toi on nopeempaa varmasti, kokeiluun kunhan teen tän ja tuon ja sen ja vielä yhden muun jutskan ja. Kässäkerhoon vois tietty keskittää, tehä siellä vaan siksakkia :)

 6. Reply
  Anonyymi

  Hei Tiina! Olen pitkästä aikaa innostunut iteki tekeen käsitöitä sun ja muidenkin bloggaajien innoittamana. :) Tosi mukava kun jaksat vielä kirjotella tekemistäsi ihanuuksista! Tuo sun tekemä viltti on kyllä niin ihana, että haluaisin tehdä meijän neidin pinnasänkyyn peitteen samaan tyyliin. Nyt on vaan sellanen ongelma, etten tajua ollenkaan miten tuo tehdään :) Voisitko siis laittaa vähän ohjeistusta tuon siksakin tekoon! Kun ei oo aikoihin mitään käsitöitä tehny, niin välillä tuntuu ettei tajua yksinkertasiakaan asioita niihin liittyen. :)

  Ois muuten kiva nähdä joku kerta kun tuut taas oulussa käymään!

  Terv. Tuija serkku

Leave Your Comment