Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

RAKAS JOULUPUKKI

Neitokainen tosiaan oppi muutama viikko sitten kirjoittamaan ja lukemaan samassa rytäkässä, ja aivan yllättäen. Sen jälkeen onkin luettu ja kirjoitettu jos jonkinmoista tarinaa ja juttua. On ollut huikeaa seurata sitä intoa, ilahtumista ja oivallusta, jota varsinkin lukeminen on tuonut. “Sulje portti” päiväkodin aidan reunassa on luettu tomerasti jokaisena tarha-aamuna ja äiti on saanut tiukat muistutukset, että niin pitää tehdä. Kun lähikaupan tuulikaapista kuului “iilltaaasaaanooomaaat…”, niin nappasin äkkiä ostokset kassiin ja totesin, että nyt menoksi. Lööpit ei ehkä oo nelivuotiaalle sopivinta luettavaa. Tässä on Neitokaisen ensimmäinen aivan kokonaan itsensä kirjoittama toivelista pukille. Ihan ilman aikuisten apua!

 

10 Comments

 1. Reply
  viluinen

  Meillä samoin 4v alkoi lueskella tänä vuonna, ja kyllä sitä onkin nyt ihan eri tavalla peräänkattomista, just noitten iltalehtien ja muiden kohdalla! Ihanan kirjeen tyttösi kirjottanu :) Lempikohta on tuo angry bööds!

 2. Reply
  Maiju

  Ihmeellistä! Ihmeellisintä ehkä se valtavan suuri uusi maailma, joka avautuu.. Ja ihmeellistä, miten sitä noin vain tuollaista opitaan, suit sait, ohoh, vaikka aika isosta oivalluksesta on kuiteskin kyse. Toivelista on ihmeellisen ihana.

 3. Reply
  Tiina Post author

  viluinen, :) ihana pikkulukija siis sielläkin! tyttö luki jostain, jossa luki angry birds, ja totesi, että ei se mikään birds oo, vaan bööds! ja baby annabel ei käynyt myöskään päinsä vaan beibihän se on! :D

  tiinakaisa, eikös… :)

  rouva L, niinon!

  maiju, no niinpä. me ei sen kummemmin harjoiteltu, tai ainakaan ei oo ollut ns. opettelua ollenkaan. osannut kyllä kirjaimet jo vuosia ja siitä kai se sitten, yhtäkkinen oivallus! ihmeellisen aikaisin vaan… ainaki jos äitiinsä tulee. mää opin vasta koulussa! mun suosikki tuossa listalla on viimeinen toive. ja on muuten myös vähän hankala toteutettava…

  riikka, niinpä :D

 4. Reply
  piaS

  Meillä myös lapset oppivat aikaisin lukemaan ja kirjoittamaan, poika jo kolmevuotiaana ja tytär viisivuotiaana. Vauvasta asti on luettu kirjoja, joten kiinnostus kirjaimiin ja sanoihin on kai syntynyt siitä.
  Tyttö on nyt 18v mutta myös hänen listassaan aikanaan vuosia sitten 90 -luvulla oli peipi annapeli. Kirje on tallessa ja yksi tärkeimmistä aarteistani.

 5. Reply
  Tiina Post author

  heli, niin on :)

  inkeroinen, eikös? :D

  pias, niin sillä on varmasti kyllä vaikutusta miten kirjojen ja kirjainten kanssa elellään. meillä tyttönen "luki" kirjoja niin kovasti jo alle vuosikkaana, että oli Aamulehden Valo-liitteen kannessakin "lukutoukkana" kymmenkuisena :D

  ja mahtavaa, että peipi annapelit on olleet jo silloin ja varsinkin, että kirje on tallessa.

  ps. surkua on, että pukki ei juurikaan toteuttanut näitä toiveita… :( mutta toi onneksi paljon muuta :)

Leave Your Comment